Anne-Lie Larsson Ljung har under hösten ställt ut i Dalénum och i Oscarskyrkan. Foto: Anna Wilson

Tre Lidingökonstnärer till Liljevalchs vårsalong

I år ansökte rekordmånga konstnärer att få vara med och ställa ut på Liljevalchs vårsalong. En av de antagna är Anne-Lie Larsson Ljung från Lidingö. – Som konstnär måste man kunna ta de många nejen. Men ibland blir det ja, säger hon.

  • Publicerad 15:36, 13 nov 2018

Inte mindre än tre konstnärer från Lidingö kommer att ställa ut några av sina verk på Liljevalchs vårsalong i början av nästa år. De utvalda presenterades i dag, tisdag.

Enligt ett pressmeddelande från konstmuseet var de rekordmånga som sökte för att få vara med på vårsalongen i år. Nu har 136 konstnärer som visar upp 254 verk valts ut. De tre från Lidingö är Anne-Lie Larsson Ljung, Liselott Toresdotter Lindberg Frisell och Lena Pårup.

Allt är förgängligt, både tillvaron omkring oss och vi själva.

Anne-Lie Larsson Ljung

– Det är kul för att man vet att så många ser det. 2007 var jag med på vårsalongen, det ledde till en massa saker och utställningar, till exempel i Edsviks konsthall, säger Anne-Lie Larsson Ljung.

Hon kommer att visa två stora kolteckningar på vårsalongen; Stormen och Vandringen.

Kolteckningen ”Vandringen” är 65X95 cm.

– De handlar om vår vandring på jorden och att allt är i förändring och i rörelse.  Allt är förgängligt, både tillvaron omkring oss och vi själva. Det är inget hemskt, utan man får tacksamt ta emot det som kommer istället.

Anne-Lie Ljung Larsson har varit verksam som konstnär sedan 1980-talet. Hela den här tiden har hon också bott på Lidingö, i Baggeby och Bodal med sin familj.

Att vara konstnär, menar hon handlar förstås mycket om att skapa i sin ateljé. Men arbetet att nå ut med sin konst är också viktigt.

– Man måste vara aktiv och kunna ta alla nej man får, det brukar jag säga till mina söner som är musiker. Men ibland klumpar ja:en ihop sig också, säger hon.

Har smyckat universitet och designat tandläkarkläder

Liselott Toresdotter Lindberg Frisell:  Jobbar bland annat med betong och måleri. Hon har länge jobbat inom Sveriges television och varit bland annat kostymör och scenograf. Hon har också designat en egen kollektion med kläder för tandläkare.

Lena Pårup: Arbetar med kollage, måleri, skulptur och utsmyckning av offentliga rum. Hennes konst finns bland annat på Östra Reals gymnasium, på Statens konstråd och på Stockholms universitet.