Foto: Mostphotos

Tre inbrott på kort tid

Tre inbrott gjordes under torsdagseftermiddagen. Två i villor, ett i fritidshus. – Vi tror att det är samma gärningsmän i alla tre fallen, säger Jonas Rickeborn vid Enköpingspolisen.

  • Publicerad 10:04, 4 dec 2020

I Villberga-Grillby Var de boende hemifrån från 13.45 till 20.45. Då de kom hem upptäckte de att någon eller några varit inne i huset och stulit bland annat smycken i guld.

Tjuvarna har kastat in prydnadsföremål som stod i trädgården genom ett fönster och sedan tagit sig in den vägen.

Eftersom det är ett permanentboende bedöms stölden som grov.

Samma gärningsmän tros ha varit i Boglösa-Rickeby och gjort inbrott. Den boende åkte till jobbet klockan 5 på morgonen och kom hem kl 16. Då var det oordning i huset.

Målsägaren såg att spritflaskor stulits, men lämnade omgående platsen för att inte förstöra eventuella spår.

Här hade ett fönster i vardagsrummet brutits upp.

Även detta är således en grov stöld.

I Villberga-Grillby är det ett fritidshus som varit utsatt för inbrott. Tjuvarna har tagit sig in genom ett fönster. Tack vare att det finns larm i huset vet man att detta inbrott skedde klockan 15.

Vad som stulits är dock oklart.

Tekniska undersökningar görs under fredagen.

Polisen är intresserad av alla upplysningar som kan leda till att gärningspersonerna grips.

– Det bör finnas ett fordon inblandat för att de ska ha kunnat ta sig mellan platserna och vi tror att de har relativt god lokalkännedom, säger Jonas Rickeborn.

Caféjätte flyttar in på Lilla Torg

Nyheter Nu ska det bli liv på Lilla torg när stor kafékedja, en sushirestaurang och en vaccinationsklinik blir grannar med Grekiska grill och bar. – Det visar på attraktionskraft, säger Johan Thorwid, vd på...onsdag 24/2 11:45