Foto: Mostphotos

Tre inbrott på kort tid

Tre inbrott gjordes under torsdagseftermiddagen. Två i villor, ett i fritidshus. – Vi tror att det är samma gärningsmän i alla tre fallen, säger Jonas Rickeborn vid Enköpingspolisen.

  • Publicerad 10:04, 4 dec 2020

I Villberga-Grillby Var de boende hemifrån från 13.45 till 20.45. Då de kom hem upptäckte de att någon eller några varit inne i huset och stulit bland annat smycken i guld.

Tjuvarna har kastat in prydnadsföremål som stod i trädgården genom ett fönster och sedan tagit sig in den vägen.

Eftersom det är ett permanentboende bedöms stölden som grov.

Samma gärningsmän tros ha varit i Boglösa-Rickeby och gjort inbrott. Den boende åkte till jobbet klockan 5 på morgonen och kom hem kl 16. Då var det oordning i huset.

Målsägaren såg att spritflaskor stulits, men lämnade omgående platsen för att inte förstöra eventuella spår.

Här hade ett fönster i vardagsrummet brutits upp.

Även detta är således en grov stöld.

I Villberga-Grillby är det ett fritidshus som varit utsatt för inbrott. Tjuvarna har tagit sig in genom ett fönster. Tack vare att det finns larm i huset vet man att detta inbrott skedde klockan 15.

Vad som stulits är dock oklart.

Tekniska undersökningar görs under fredagen.

Polisen är intresserad av alla upplysningar som kan leda till att gärningspersonerna grips.

– Det bör finnas ett fordon inblandat för att de ska ha kunnat ta sig mellan platserna och vi tror att de har relativt god lokalkännedom, säger Jonas Rickeborn.

Öppnar ny restaurang – hemma i bostaden

Nyheter Ta med eget vin – Hemlig meny – Åtta platser Enköpingsborna Tomas Gustafsson och Carin Pettersson startar restaurang – i sitt hem. Där menyn är hemlig och där gästen tar med sitt eget vin. – Barnen har flyttat ut, så plats finns det gott om. Vi...fredag 15/1 12:12

Tjuvarnas fräcka dieselkupp

Nyheter Den första kuppen skedde redan för två månader sedan. Men det var först i veckan de upptäcktes. – Här talar vi alltså om nära två kubik diesel. Man lär ha använt sig av ett rejält fordon, säger Jonas...fredag 15/1 11:36