Misstänkt mord. En person hittades skadad i en lägenhet i Farsta Strand och dog sedan. Foto: StockholmDirekt/Sacharias Källdén

Tre häktas för misstänkt mord i Farsta

På tisdagen beslutades att tre män häktas misstänkta för mord efter att en person på fredagen hittats skadad i en lägenhet i Farsta strand.

  • Publicerad 10:23, 22 jan 2020

Polis och ambulans begav sig på fredagskvällen till en lägenhet i Farsta strand, efter larm om sjukdom. På platsen anträffades en skadad person som fördes till sjukhus. Personens liv gick inte att rädda.

Omständigheterna fick polisen att inleda en förundersökning om mord. Tre män, en i 50-årsåldern och två runt 30, greps. Morgonen efter det misstänkta mordet meddelade polisen att samtliga tre anhållits av åklagare.

Häktades på tisdagen

På tisdagen beslutades att samtliga tre män häktas skäligen misstänkta för mord, den lägre misstankegraden. Åtal ska väckas senast 28 januari.

Under tiden har polisens utredningsarbete fortsatt.

– Vi arbetar med att ta reda på vad som hänt och varför. Utredningsåtgärder, omständigheter, pratar med så mycket folk vi kan, ser om det finns någon kamera i området, sade polisens presstalesperson Towe Hägg på tisdagen.