Tre filmfestivaler kommer till Skärholmen

I mars gästas Skärisbiografen av tre filmfestivaler. Tempo som är Sveriges största dokumentärfestival, nya Asiatiska filmfestivalen och Sveriges kortfilmsfestival.

  • Publicerad 11:45, 24 feb 2020

Skärholmen är populärt bland filmfestivalarrangörer. I mars gästar inte mindre än tre olika filmfestivaler Skärisbiografen.

Dokumentärfestivalen Tempo inleder

Först ut är Sveriges största dokumentärfestival Tempo som visar två av sina filmer.

Tempo pågår den 2 till 8 mars och gästar Skärholmen med danska filmen Fat Front och franska Adolescentes den 8 mars.

Efter visningen av Fat Front, som handlar om skönhetsnormer och kroppspositivism, blir det även besök av regissörerna Louise Detlefsen  och Louise Unmack Jensen samt en av de medverkande Pauline Lindborg.

Båda filmvisningarna är gratis men biljetter bokas via Tempos hemsida. Det är andra gången festivalen kommer till Skärholmen.

Premiär för Asiatiska Filmfestivalen

Asiatiska Filmfestivalen är ny och samarbetar med Skärisbiografen. Den 22 mars visar de filmerna Bombay Rose, The House of US och The Battle of Jangsari.

-Skärisbiografen erbjuder en mysig miljö för en ung biopublik, därför var den perfekta för våra filmer. Det ligger oss varmt om hjärtat att unga ska få tillgång till asiatiska filmpärlor. Asiatisk film är otroligt bred och det finns något för alla smaker, säger Maria Razakamboly, programchef för Asiatiska filmfestivalen, i ett pressmeddelande.

Andra året i rad för Sveriges kortfilmfestival i Skärholmen

Bara några dagar senare drar Sveriges kortfilmfestival igång. Den 27 till 29 mars visar de film, håller seminarium, filmsamtal och mingel på Skärigsbiografen och Bio Rio vid Hornstull.

Då koras även Sveriges bästa icke-kommersiella kortfilmer. Biljetterna och programmet släpps efter nomineringen av filmerna i februari.