Bilden till höger visar en AK-47:a, det automatvapen som misstänks ha använts vid mordet på 12-åriga Adriana den 2 augusti 2020. Bilden är från en musikvideo som spelades in innan mordet och är hämtad från polisens presentation. Foto: Sacharias Källdén/Polisen

Tre döms i hovrätten – hanterade mordvapnet från Adrianafallet

De tre män som tidigare dömts till fängelse för grova vapenbrott prövade att överklaga till hovrätten. Nu har domen fallit.

  • Publicerad 11:40, 16 dec 2021

Tre män spelade in en musikvideo i ett garage. I den videon poserade de med ett automatvapen, ett vapen som användes när 12-åriga Adriana sköts till döds i Hallunda några dagar senare, enligt polisens förundersökning.

Nu döms de tre männen i hovrätten till fängelse för synnerligen grovt vapenbrott. Alla tre hade tidigare dömts i tingsrätten men överklagat.

Hovrätten skärpte straffen för två av de tre inblandade.

Männen dömdes till 5 år, 5 år och 6 månader och 2 år och 6 månader respektive.

Misstänkt skytt häktad

Samtidigt pågår utredningen av själva mordet. Sedan tidigare sitter sex personer misstänkta för inblandning i dådet. Förra veckan häktades en sjunde person, en 31-årig man.

Den 31-åriga mannen misstänks vara den som höll i vapnet och avlossade skotten som dödade Adriana, sa regionpolischef Mats Löfving till Sveriges Radio i veckan.

Polischefen bekräftar: Adrianas misstänkte mördare häktad

Mamman kräver nya lagar efter mordet på Adriana