Micaela Gustafsson uppträder med barn på onsdag, som är Kulturens dag. Foto: Mattias Kamgren

Tre dagars fest börjar på måndag

Nationaldagen, Hälsans dag och Kulturens dag – tre anledningar till fest i Farsta nästa vecka.

  • Publicerad 09:50, 2 jun 2016

Måndag, tisdag och onsdag brukar inte vara veckans vildaste partydagar. Men nästa vecka kallas de Farsta festdagar och är fullspäckade med aktiviteter.

Först är det nationaldagen som firas på Farsta gård för tionde året, med nationalsång och uppträdanden av bland andra Nils-Ivar Lindström (Farstasången) och Rebell Robert. Sen följer Hälsans dag och Kulturens dag i Farsta centrum.

– Vi gör det här för att göra Farsta till en roligare plats, för att lyfta fram lokala förmågor och för att visa upp vad vi gör i stadsdelen, säger Hillevi Ärlsjö Gillgren, informatör på Farsta stadsdel som är en av många arrangörer.

På Hälsans dag visar lokala idrottsföreningar upp sig på torget och man kan testa parkour. Är man inte fullt så vig och våghalsig har Tubens seniorverksamhet Qigong och gympapass. Dessutom uppträder Adolf Fredriks musikklasser på torget.

På Kulturens dag är det späckat med uppträdanden av lokala artister och talanger. Bland annat kommer Micaela Gustafsson från Hökarängen framföra sina Månadssånger, tillsammans med barn från förskolor och familjedaghem.

– Varje månad har barnen skickat ord till mig och sen har jag använt dem till att göra en låt för varje månad, berättar hon.

Program och tider för Farsta festdagar finns på: http://www.stockholm.se/-/Nyheter/Kultur–Fritid/Farsta-festdagar.