Brottsplats. En död man hittades 9 augusti på en åker i Tillinge utanför Enköping. Foto: Brottsplats Stockholm

Tre anhållna för Tillingemord

I augusti hittades en död man i Tillinge. Nu är tre personer anhållna misstänkta för mord på mannen.

  • Publicerad 15:37, 29 okt 2021

Som Mitti tidigare rapporterat hittades den 9 augusti en död man på en åker i närheten av Tillinge kyrka. Det var en privatperson med hund som hittade kroppen.

Tisdagen den 26 oktober greps och anhölls tre män misstänkta för att ha mördat mannen, rapporterade flera lokala medier.

Häktning på gång

På fredagsförmiddagen den 29 oktober lämnade kammaråklagare Thomas Forsberg in häktningsframställan till Uppsala tingsrätt, rapporterar tidningen VLT.

En 34-årig man begärs häktad misstänkt för mord medan en 30-åring och en 19-åring begärs häktade för mord alternativt medhjälp till mord.

De tre männen som nu begärts häktade misstänks för att ha skjutit ihjäl en 21-årig man från Västerås.

Skjuten till döds

Enligt uppgifter till tidningen VLT är inte åkern själva mordplatsen. De tre gärningsmännen ska ha hämtat 21-åringen och lurat med honom i en bil.

Färden ska ha gått till Björnön i Västerås där de dödande skotten ska ha avlossats. Kroppen ska sedan ha tagits med i bilen för att sedan dumpats på åkern vid Tillinge kyrka.

Bråk om vapen

Alla tre misstänkta är tidigare dömda för narkotikarelaterad brottslighet.

Motivet till det nu aktuella mordet ska handla om att de tre männen beskyllt 21-åringen för att ha slarvat bort ett vapen. Det slarvet ska, enligt tidningen VLT, ha kostat honom livet.

Tillinge

Tillinge, som sedan 2010 ingår i församlingen Tillinge och Södra Åsunda, består av småbruten, till stor del öppen slättbygd mellan Enköping och Sagån.

Kyrkan av sten med torn härrör från cirka år 1200.
Källa: NE.se

Man åtalad för barnvåldtäkt

Nyheter Man boende i Enköpings kommun är åtalad för våldtäkt mot barn.fredag 26/11 9:30

Rånare greps i Enköping

Nyheter Två Enköpingsbor har gripits misstänkta för att ha rånat en ung man i centrala Västerås på onsdagskvällen den 24 november. Det rapporterar Sveriges Television. Enköpingsborna är män i 20- och...torsdag 25/11 8:27