BROTTSPLATS. Polisens tekniker undersökte platsen efter händelsen. Foto: Sal Idriss

Tre anhållna efter explosion i Skogås

En detonation inträffade utanför ett bostadshus i Skogås, natten till i lördags. Tre personer har anhållits, misstänkta för inblandning i sprängningen. Ingen skadades fysiskt vid händelsen.

  • Publicerad 10:47, 26 apr 2021

Tidigt i lördags morse larmades polisen om en explosion i Skogås. Polis, ambulans och räddningstjänst skickades till adressen. På platsen kunde polisen konstatera att det skett en detonation utanför entrén till ett bostadshus

Ingen person skadades fysiskt vid detonationen.

Polisen inledde en förundersökning om grovt olaga hot och allmänfarlig ödeläggelse. Området spärrades medan kriminaltekniker och hundförare med specialsökhund arbetade på platsen.

UTREDNING. Polisen misstänker att samma gärningspersoner ligger bakom tre sprängningar den senaste tiden. Foto: Sal Idriss

Tre anhållna

På lördagskvällen anhölls en person i 50-årsåldern, misstänkt på sannolika skäl för medhjälp till allmänfarlig ödeläggelse.

Ytterligare två personer anhölls under söndagen. Polisen vill inte uppge deras ålder.

– Den senaste veckan har tre detonationer inträffat i de södra förorterna, två i Farsta och en i Skogås. Det är ett stort ärende med många olika misstankar. Exakt vad de är misstänkta för vill jag inte gå in på, det är för tidigt, säger utredningsledare Lars-Erik Hedberg.

”Bara tur att ingen blev skadad”

En sprängning inträffade i Farsta strand, natten till i onsdags, och en i Larsboda, natten till fredag.

Explosion vid lägenhet i Farsta - andra gången den här veckan

– Vi tror att samma personer ligger bakom sprängningarna, säger Lars-Erik Hedberg.

Efter helgens detonation i Skogås har polisen ökad närvaro i trygghetsskapande syfte. De finns tillgängliga för personer som gjort eventuella iakttagelser i samband med händelsen.

Sprängdåd blir allt vanligare

I polisregion Stockholm, där Stockholms län och Gotland ingår, anmäldes i fjol 70 fall av allmänfarlig ödeläggelse genom sprängning.

Det var en kraftig ökning jämfört med året innan, då 53 fall anmäldes.

Under januari-mars i år har 19 fall anmälts i samma region, enligt preliminära siffror från Brå.

Källa: Brottsförebyggande rådet

Visa merVisa mindre