Trasigt rör skapade stor läcka i Skarpäng

En stor läcka under gårdagen skapade stora skador i asfalten och flera fastigheter fick sitt vatten avstängt. – Vattnet skapade ett stort hål, säger Harry Virta, arbetslagledare på VA-enheten.

  • Publicerad 08:33, 13 jun 2017

Under gårdagen började det läcka vatten på Strömvägen i Skarpäng. Läckan var så omfattande att det skapade en rejäl pöl som orsakade stora skador på vägen.

– Det stora mängden vatten gjorde att gatan blev underminerad och skapade ett stort hål, säger Harry Virta, arbetslagledare på VA-enheten i Täby.

Flera fastigheter på gatorna Strömvägen, Rostocksvägen, Täbyvägen, Stralsundsgränd samt Stralsundsvägen har fått sitt vatten avstängt och hänvisas till ett tappställe för dricksvatten vid korsningen Rostocksvägen/Ekoxegränd.

Vad var det som hände?

– Det vet vi inte riktigt än, men det är ett rör som har brustit. Vi har under natten begränsat läckan och vi kommer att reparera under dagen.

Kommer man behöva lägga ny asfalt?

– Ja, men vi ska ta ställning om vi behöver lägga in ett helt nytt rör innan vi gör det, säger Harry Virta.

Bert Dalhström skulle precis packa ur huset för att bege sig ut till landstället när han upptäckte att vattnet började forsa upp på gatan.

– Vattnet strömmade rätt upp genom asfalten och det blev en stor sjö. Dagvattenbrunnen några meter bort gjorde så gott den kunde, men den hann inte få bort vattnet. Det blev en stor virvel, ungefär som när man tömmer badkaret, fast större, säger Bert Dahlström.