Skyldig. Det blev domen i Attunda tingsrätt. Foto: Stefan Källstigen

Trasig tändare stoppade man från att starta brand i föräldrarnas garage

En Sollentunabo i 40-årsåldern har dömts för misshandel, försök till mordbrand och ringa narkotikabrott.

  • Publicerad 06:10, 8 okt 2021

I mars i år gav sig mannen helt plötsligt och oprovocerat på sin pappa med flera slag i ansiktet och därefter flera sparkar mot benen då pappan låg ner, enligt domen.

Två månader senare var det mamman som råkade illa ut, och även den gången gick mannen oprovocerat till angrepp med minst ett slag mot huvudet.

När polisen kom sprang han till garaget och låste in sig. Där slet han loss en bränsletank från en motorcykel, högg hål i den med en kniv och hällde ut bensin på golvet. Därefter ska han ha försökt tända eld med en gnisttändare.

Fick över ett års fängelse

Ytterligare polispatruller dök upp och en stund senare kunde mannen gripas.

I polisförhör har mannen sagt att han skulle elda upp hela huset.

Enligt åklagaren var det endast ”tillfälliga omständigheter” – att gnisttändaren var trasig – som gjorde att mannen inte satte eld på garaget.

Det ansåg även tingsrätten som nu har dömt mannen för försök till mordbrand, utöver misshandel och dessutom ringa narkotikabrott då han hade använt amfetamin och cannabis.

Påföljden blev fängelse i ett år och två månader. Mannen ska även betala skadestånd, 10 000 kronor till sin pappa och 5 000 kronor till sin mamma.

Knarkpåverkad 17-åring stoppades på vattenskoter

Nyheter Får 1 500 kronor i böter En 17-åring från Sollentuna åkte fast då han körde vattenskoter efter att ha rökt cannabis. Det skedde i juni, vid Hornsbergs strand inne i stan. Nu har City åklagarkammare fastställt att han ska...fredag 22/10 14:40