TRAPPAR UPP. Anita Bengtsson är glad över stadsteaterns satsning på Trappan. Foto: Linda Gren

Trappan i Vällingby något försenad - det här händer när de öppnar 2016

Trappans renovering blir något försenad – öppning i början av 2016. Men då smäller det rejält. Nu är det klart att Stadsteatern tar med sin ordinarie r­epertoar till Vällingby.

  • Publicerad 15:07, 4 jun 2015

Att Kulturhuset Stadsteatern ska öppna filial till sin verksamhet i Trappan har Vällingby tidning skrivit om tidigare. Det kommer att ske i början av 2016, då hela Trappan återöppnar. Renoveringen kommer dra ut ytterligare något på tiden.

– Det är en del renovering som tillkommit när stadsteatern haft andra behov av förstärkningar, men går allt bra ska vi kunna flytta in efter jul, säger Anita Bengtsson, ordförande i föreningen Trappan.

Stadsteaterns repertoar

Men när det väl drar igång drar det igång ordentligt. Förutom Trappans ordinarie digra program är det nu klart att Stadsteatern kommer ta med sig uppsättningar ur teaterrepertoaren från Kulturhuset Sergels torg, Parkteatern och Kulturhuset Skärholmen. Detta utöver den sedan tidigare utlovade satsningen på dans.

– Det innebär att Vällingbys kulturliv kommer på kartan i allra högsta grad. Nu får vi både professionell kultur blandat med amatörkultur. Alla Vällingbybor är att gratulera. Det här ska jämföras med Stadsteaterns del i Skärholmen där det blivit en succé – att det kommer ut till förorten är väldigt positivt tycker jag, säger Anita Bengtsson.

Peter Appelgren, centrumchef för Vällingby City är också mycket nöjd.

– Trappan, som redan har en stark förankring i Vällingby, blir nu en fantastisk mötesplats för västerortsborna. Genom att erbjuda både professionell- och amatörverksamhet under samma tak kommer Vällingby att sättas på kulturkartan och ge fler möjlighet att ta del av Stockholms kulturliv på hemmaplan. Att få ett rikt kulturliv runt vårt torg är en viktig del av den strategiska planen för att utveckla Vällingby City till den absolut främsta handelsplatsen i västerort, säger han.

När renoveringen av Trappan är klar kommer lokalen erbjuda flera scenrum i olika nivåer. Det största kommer att ta cirka 150 besökare.