Bounce trampolinpark i Kungens kurva rymmer 100 studsmattor och en parkourpark. Foto: Läsarbild Huddinge kommun

Trampolinparken Bounce i konkurs

Bounce i Kungens kurva har försatts i konkurs. Trampolinparken har drabbats hårt av minskade intäkter under coronapandemin. – En i grunden välmående verksamhet har på grund av covid-19 slagits i spillror, säger vd:n Pernilla Isaksson.

  • Publicerad 15:32, 26 jun 2020

Hösten 2016 öppnade Bounce bakom Heron city i Huddinge. Nu har trampolinparken, som rymmer 100 studsmattor och en parkourpark, försatts i konkurs.

Betydligt färre besökare och minskade intäkter under coronapanemin, men också avsaknad och försening av tillräckliga statliga stödpaket har resulterat i att bolaget nu är på obestånd, skriver bolaget på sin hemsida.

En konkursansökan lämnades in till Södertörns tingsrätt förra torsdagen.

– En i grunden välmående verksamhet, som uppvisat positiva siffror under 2019 och början av 2020, har på grund av covid-19 slagits i spillror. Vi har dessvärre nått vägs ände efter flera månader av intensivt arbete för att försöka rädda företaget, säger vd:n Pernilla Isaksson i ett uttalande på företagets hemsida.

Bounce kommer ursprungligen från Australien och finns i dag genom franchiseavtal i flera länder. Foto: Huddinge kommun

Håller fortsatt öppet

Konkursförvaltaren Jakob Callmander säger till techsajten Breakit att det handlar om stora skulder.

– Det är 30 miljoner ungefär i Bounce Scandinavia och sedan är det stora hyresskulder i dotterbolagen.

Förutom anläggningen i Kungens kurva finns Bounce på två andra ställen i Sverige – i Göteborg och i Malmö. Totalt 150 medarbetare berörs.

Bounce i Kungens kurva håller öppet till och med på söndag, efter det fattas nytt beslut om eventuella öppettider av konkursförvaltaren.

Presentkort och förbetalda biljetter upphör att gälla i och med konkursen.

Så sent som i april förra året lämnades en konkursansökan mot Bounce in till Södertörns tingsrätt. Anledningen då var att bolaget hade obetalda fakturor på 4,5 miljoner till den australiensiska konceptägaren.

Men den konkursbegäran drogs senare tillbaka.