KVAR. Träffpunkten får vara kvar på Allévägen i centrala Vallentuna. Foto: Mostphotos

Träffpunkten blir kvar på Allévägen

Det blir ingen flytt av Träffpunkten. Lokalerna på Allévägen blir kvar. Det har Alliansen beslutat – men låter fritidsnämnden ta över ansvaret för verksamheten.

  • Publicerad 11:50, 8 sep 2020

Mot bakgrund av den senaste tidens oväntade covid-19-pandemi har vi omvärderat vårt förslag gällande omlokalisering av Träffpunkten.

BESLUT. Parisa Liljestrand (M), kommunstyrelsens ordförande i Vallentuna kommun. Foto: Pi Frisk

Träffpunkten är en social mötesplats för alla invånare i Vallentuna och vänder sig särskilt till daglediga med funktionsnedsättning, till äldre och anhöriga i behov av social stimulans och gemenskap.

En diskussion kring flytt av ansvar och lokal har pågått mellan politiker, förvaltningar och föreningar sedan förra hösten och nu bereds frågan för formellt beslut på kommunfullmäktige den 12 oktober.

Kritik mot flytten av Träffpunkten i Vallentuna

Men redan nu har Alliansen enats om att låta Träffpunkten ligga kvar på Allévägen i centrala Vallentuna, och inte flytta till den nya fritidsgården Mega som det tidigare talats om.

– Mot bakgrund av den senaste tidens oväntade covid-19-pandemi har vi omvärderat vårt förslag gällande omlokalisering av Träffpunkten. Att våra äldre ska känna sig trygga och säkra utifrån ett hälsoperspektiv är viktigare, annars förloras poängen med våra träffpunkter i kommunen, säger Parisa Liljestrand (M), kommunstyrelsens ordförande.

Flyttas till fritidsnämnden

Däremot kommer ansvaret för verksamheten att flyttas från socialnämnden till fritidsnämnden.

Träffpunkten på Allévägen är vanligtvis öppen varje dag klockan 10 till 15 och i Kårsta på torsdagseftermiddagar. Under den pågående pandemin har dock lokalerna stängts på grund av risken för smittspridning till riskgrupper. En del av verksamheten har flyttat utomhus, i nuläget på tisdagar och onsdagar.

– Alliansen ser fram emot att Träffpunkterna ska kunna återgå till sin vanliga verksamhet både på Allévägen och i Kårsta så fort folkhälsoläget tillåter. Arbetet med fler träffpunkter i hela Vallentuna kommun fortsätter, säger Parisa Liljestrand.