Invigdes. Träffpunkten invigdes i tisdags. På bilden Anita Mattsson (S), kommunstyrelsens ordförande, med Maj-Britt Ekstrand som längtat efter att träffpunkten ska öppna. Foto: Tyresö kommun

Träffpunkt för äldre öppnar på måndag

Nu är det nära. Tyresös första kommunala träffpunkt för äldre öppnar på måndag.

  • Publicerad 10:40, 9 jun 2021

Som Mitt i Tyresö tidigare har skrivit om startar träffpunkten i lokaler som tillhör Bollmoradalens kyrka. Tanken var att den skulle öppna våren 2020, men pandemin kom emellan.

Träffpunkten kallas ”Kopp och själ” och kommer att ha öppet klockan 10–15 på vardagar i sommar.

Tyresös äldre får träffpunkt i kyrkans lokaler

Träffpunkten invigdes under tisdagen.

– Det är väldigt roligt att Tyresös första öppna kommunala träffpunkt för äldre nu äntligen kan öppna. För mig har det varit en väldigt angelägen fråga eftersom träffpunkter gör det möjligt med social samvaro som gör att man blir mindre ensam och faktiskt mår bättre, säger Anita Mattsson (S) i en kommentar på kommunens hemsida.

Ligger i kyrkan

Träffpunkten ligger på nedervåningen i kyrkan och har en egen ingång. Den har tidigare hyrts ut till företag. Nu hyr kommunen den i stället.

– Man måste ta ut en hyra för att hyresavtal ska gälla, men det är verkligen ingen marknadsmässig hyra för vi vill samverka med kommunen i det här, har kyrkoherde Helena Forsberg tidigare sagt till Mitt i.

120 äldre upp till kamp

På grund av pandemin kommer besökarna behöva förboka sina besök via telefon och aktiviteterna kommer så långt det går att vara utomhus i närheten av träffpunkten, enligt kommunen. På kommunens hemsida hittar du mer information.