Träffas och vandra och undvik smitta varandra

Den 9 juli bjuder församlingen in till vandring vid Giresta kyrka. Vandringar är ett bra sätt att mötas utan riskera smittspridning i coronatider.

  • Publicerad 06:15, 26 jun 2020


Under sommaren har Lagunda församling inbjudit allmänheten till flera vandringar. Torsdagen den 9 juli går vandringen från Giresta kyrka och i riktning mot Hjälsta.

Hillevi Bergvall, präst i Lagunda församling, berättar att kristna anordnat vandringar ända sedan Jesus tid men att den typen av arrangemang passar särskilt bra just nu med tanke på coronan.

– Det är ett sätt att mötas som fungerar i de här tiderna, säger hon.

Som alltid är det också trevligt att vandra längs med vägarna i Uppland och uppleva omgivningen på ett annat sätt än då man färdas med bil.

– Man kan faktiskt dra ner tempot i livet. Ha tid att se landskapet och höra fåglarna, säger Hillevi Bergvall.

Inställda konserter

Giresta kyrka är i vanliga fall en plats där det flera gånger per år hålls konserter. På grund av den rådande corona-pandemin har samtliga konserter under vårsäsongen fått ställas in.
Arrangörerna hoppas kunna återuppta konsertverksamheten igen i höst.

Giresta Kyrkas Musikstiftelse bildades i mars 1989 på initiativ av Anders Walls Stiftelse och har sedan dess arrangerat mer än 300 konserter i kyrkan. Musikstiftelsens ändamål är att stödja utbildning och vidareutbildning inom det musikaliska området. Musikstiftelsens omfattande stipendiatprogram ger möjlighet till en variationsrik konsertverksamhet, inspelningar och kvalificerad utbildning.

Kyrklig vandring

När? Torsdag den 9 juli, klockan 10.00–12.00.

Plats: Samling vid Giresta kyrka för vandring i riktning mot Hjälsta, 4,9 km eller så långt man hinner.

Arrangör: Svenska kyrkan Lagunda församling.

Visa merVisa mindre

BLÅLJUS: Stal katalysatorer - kan vara fast redan

Nyheter De fyra sågs under en bil mitt i natten. Katalysatortjuvar? Så klart. Men den här gången kan de ha åkt fast väldigt fort.måndag 30/11 10:50

Så blir nybygget i Hamnen

Nyheter Enköpingsbor flockas till Brf Norra Hamnen som kommer att bestå av 30 nybyggda lägenheter i den högre prisklassen.fredag 27/11 13:52