Ambulerande. Trädgårdsorkesterns trio kommer att åka runt i Sollentuna med omnejd för att spela musik där den behövs som mest. Foto: Ida Arvebro

Trädgårdsorkestern rycker ut där musiken behövs som mest

En musikertrio ska inta trädgårdarna i Sollentuna för att sjunga och spela allt från klassiska visor till moderna popsånger som ett avbrott i isoleringen.

  • Publicerad 15:01, 5 jun 2020

Att berätta historier om hjärtskärande kärlek, grymma öden och vänskap under sommarens varma dagar - den uppgiften tar trion Trädgårdsorkestern på sig när många kulturevenemang väntas bli inställda under de kommande månaderna.

Eva-Maria Munck, en av musikerna i bandet, menar att det kommer behövas:

– Många saknar levande musik, eller kanske till och med lider av det. Då kom vi på att det borde finnas något sätt för att framföra musik i mindre sammanhang och med avstånd.

Minikonserter utomhus

Bandet består av Sollentunaborna Eva-Maria Munck, Carl Nygren och Johannes Jareteg. På förfrågan från privatpersoner, eller exempelvis äldreboende, ska de under sommaren åka runt i trädgårdar på andra och uteplatser för att hålla mindre utomhuskonserter.

Perkussionisten och sångaren, Eva-Maria Munck, berättar att deras framträdanden även kommer att livestreamas – så att så många som möjligt kan ta del av musiken.

På lördag håller trion sin första konsert.

–  Vi har ganska lätta instrument med oss, för att man ska kunna gå mellan trädgårdarna. Vi uppträder på förfrågan och även ha några pop up-konserter, har vi tänkt.

Repertoaren blir allt från klassiska visor till mer moderna sånger.

– Dels har vi övat in en hel del Ted Gärdestads-sånger, men även visor som "Kärleken kommer, kärleken går", och låten "You've got a friend". Det är både svensk tradition och populära visor. Sådant som folk känner igen, säger Eva-Maria Munck och tillägger:

– Vi utökar repertoaren och man kommer även kunna önska låtar som vi ska framföra.

Trädgårdsorkestern

Trädgårdsorkesterns trio bildades för en månad sedan efter en välgörenhetskonsert i kyrkan. Bandet berättar att de söker fler musiker, eller samarbeten, för att kunna att leverera livemusik i trädgårdarna.

Medlemmar: Carl Nygren, gitarr, munspel charango och körsång. Johannes Jareteg, pianist och keybordist, och körsång. Eva-Maria Munck, sångerska, perkussionist och spelar även melodika.

Intresserade kan höra av sig till trion via sociala medier, på mejl eller kontaktnummer. Bandet tar även emot förfrågningar på låtar. Spelningar och livesteram utannonseras på Facebooksidan, där kontaktuppgifter finns. Klicka vidare till sidan här.

Visa merVisa mindre

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

"En prioriterad fråga"

Nyheter Thunes (M) lovar att Alliansen är fortsatt positiva Anledningen till att kommunen drog i bromsen när det gäller Norrvikens sjösportcenter under hösten i fjol var att de anbud som hade kommit in översteg budgetramen, förklarar kommunstyrelsens...lördag 23/1 9:20

Socialnämnden stöttar organisationer som stöttar

Nyheter Elva organisationer får totalt 1,8 miljoner kronor Socialnämnden i Sollentuna har beslutat stödja flera organisationer i det civila samhället som bidrar till viktig verksamhet inom socialnämndens område. Sammanlagt har 1,8 miljoner kronor fördelats...fredag 22/1 14:15