I syfte att minska smittspridningen inför kommunen ett totalt besöksförbud med start i dag. Genrebild. Foto: Mostphotos

Totalt besöksförbud införs på kommunens äldreboenden

Kommunens tidigare besöksförbud i gemensamma lokaler på äldreboenden har inte respekterats. Därför inför Upplands-Bro totalt besöksförbud – på alla sina äldreboenden och LSS-boenden, Detta gäller omedelbart, med start i dag, fredag.

  • Publicerad 14:26, 27 mar 2020

I mitten av mars införde kommunen ett besöksförbud i gemensamma utrymmen på sina äldreboende. Detta i syfte att minska smittspridningen av coronaviruset.

Det här har inte fått önskvärd effekt.

Därför införs ett totalt förbud

– Nu behöver vi införa totalt besöksförbud på våra äldreboende och LSS-boenden, säger kommundirektören Ida Texell och fortsätter:

– Hittills har vi haft ett beslut om att ha besöksförbud i allmänna lokaler men detta har inte alltid efterlevts. 

Allmän smittspridning råder – kommunen måste skydda äldre

Då allmän smittspridning råder i samhället trappar kommunen nu upp sina försöka att minska denna och skydda Upplands-Bros äldre.

Enligt Ida Texell kommer besöksförbudet att kunna undantas de med en anhörig som befinner sig i livets slutskede.


 

Prisuppgång på bostadsrätter i Upplands-Bro

Största uppgången på 4 år. Under perioden oktober-december gick priserna på bostadsrätter i Upplands-Bro upp med 13 procent visar färska siffror från Svensk Mäklarstatistik. Det här är den största uppgången på fyra år,...tisdag 26/1 9:59

Godissugen rekryt ertappad

Värnpliktig bröt mot order – får varning. En av de värnpliktiga vid Livgardet i Kungsängen valde att trotsa ett beslut om karantän i november i fjol. Den värnpliktige lämnade sitt rum för att hämta godis hos en annan rekryt på förläggningen....måndag 25/1 14:39