Toppolitikern om fängelseförslaget: ”Vi säger nej”

Efter Mitt i:s nyhet om brevet som toppolitikerna i kommunen fått med budskapet att Upplands-Bro bör ge sig in i kampen om kriminalvårdens kommande fängelse så uppdaterade kommunen sin webb: ”Vi säger nej”. – Vi kommer inte arbeta för att få kriminalvården till kommunen, säger Fredrik Kjos (M)

  • Publicerad 16:48, 2 dec 2019

Även om 13 kommuner har anmält sitt intresse för att få det framtida fängelset med plats för 300 interner så bör Upplands-Bro lämna in en intresseanmälan till kriminalvården.

Toppolitikerna som fått brevet

Det här menar författarna till det brev som skickats till samtliga kommunalråd samt Socialdemokraternas oppositionsråd.

Efter Coops flyttplaner – han vill bygga ett fängelse i kommunen

Bakom brevet står bland annat Kjell Borg, även om han har engagemang för Moderaterna i kommunen, så är han tydlig med att i det här fallet agerar han som privatperson.

Då Mitt i pratar med Kjell Borg under måndagen beskriver han gensvaret på det brev han och kollegan författat som svalt.

– Man tycker att det här är ett dåligt förslag, men jag tycker att det här är ett bra förslag.

”Vi i Alliansen säger nej till ett fängelse i Upplands-Bro”

Strax efter att Mitt i publicerade artikeln där Kjell Borg beskriver brevets innehåll och varför förslaget är viktigt så publicerar kommunen en kort nyhet på sin egen webbplats med rubriken: ”Alliansen har sagt nej till fängelse i Upplands-Bro”

– Vi i Alliansen säger nej till ett fängelse i Upplands-Bro, säger Fredrik Kjos (M), kommunstyrelsens ordförande.

Därför säger kommunen nej till förslaget

Mitt i når Fredrik Kjos vid halv fem-tiden på måndagseftermiddagen.

Varför säger ni nej till ett sånt här förslag?

– Vi jobbar aktivt med att få hit olika företag, företagare och arbetsplatser. Ingenting av det här sker som ett självspelande piano, utan det är ett arbete som sker dagligen, men vi kommer inte arbeta för att få kriminalvården till kommunen, säger Fredrik Kjos (M)

”Glädjefyllt att kunna vaccinera”

Vaccinationen mot covid-19 igång. Den 30 december påbörjades arbetet med att vaccinera mot covid-19 i Upplands-Bro. ”Det kändes väldigt skönt att kunna avsluta förra året med att börja vaccinera”, säger Angelica Chibout, chef på...fredag 22/1 16:40

Coronaläget i Upplands-Bro just nu

Antalet bekräftade fall minskar. Enligt Folkhälsomyndighetens senaste siffror har antalet coronafall i Upplands-Bro blivit färre.fredag 22/1 16:38