Toppolitiker från Haninge utesluts ur partiet

MP Haninges toppkandidat i kommunen, Sahir Drammeh, utesluts ur partiet. Enligt intern kommunikation Mitt i tagit del av anser partiet att Haningepolitikern motverkat MP:s ändamål och att han skadat partiet.

  • Publicerad 11:25, 12 feb 2019

Artikeln har uppdaterats!

En av de högst uppsatta politikerna i Haninge kommun under den gångna mandatperioden, miljöpolitikern Sahir Drammeh, har uteslutits ur partiet.

MP-distriktet har som Mitt i tidigare berättat lyft ett antal personärenden kring MP-politiker i Haninge till partistyrelsen.

Till måndagens kommunfullmäktige kom Sahir Drammeh som politisk vilde.

Anders Lönroth, tillförordnad ordförande i MP Haninge, bekräftar att Haningepolitikern uteslutits.

– Sahir Drammeh har varit ett personärende där MP:s partistyrelse nu beslutat om uteslutning, säger Anders Lönroth till Mitt i.

Stockholmsdistriktet tog efter en kaosartad höst för MP Haninge över lokalföreningens styrelse, och interimsstyrelsen gäller tills vidare.

Ny mandatfördelning i kommunen


Källa: Valmyndigheten

MP gick bakåt i kommunvalet i Haninge, och nu tappar man alltså ett av sina tre mandat.

– Men vi kommer att fortsätta att bedriva den politik vi gick till val på, och vi har uttalat stöd för styret som finns i dag, säger Anders Lönroth.

Varför utesluts Sahir Drammeh?

– Det jag kan berätta rent generellt är att vi ser att lokalföreningen haft interndemokratiska problem under väldigt lång tid. Och vi kände till slut att vi behövde begära att partistyrelsen skulle utreda detta, säger Anders Lönroth.

Hur många fler personärenden i Haninge utreds?

– Jag vill inte gå in i detalj i det, men partistyrelsen utreder fler fall utan att man fattat beslut än.

Mitt i har tagit del av kommunikation mellan partistyrelsen och berörda MP-politiker i Haninge.

Där framgår att Sahir Drammeh får hård kritik från partiet. Partiet skriver till Sahir Drammeh att han motverkat MP:s ändamål, att han är olämplig som företrädare och att han skadat partiet.

Mitt i har sökt Sahir Drammeh. Han återkommer i sms, där han skriver att han fick 48 timmar på sig att lämna ett eget yttrande till partistyrelsen i frågan innan den 5 februari.

”Jag fick inte den tid som behövs för att yttra mig, och sedan gick man inte igenom mitt svar. Jag kan bekräfta att från och med i går är jag en politisk vilde. Jag representerar mig själv och som folkvald behåller jag min plats i Haninges kommunfullmäktige under perioden 2019-2022”, skriver han.