Pocherad torsk med höstgrönsaker stod på personalmenyn hos Solberga vård- och omsorgsboende i veckan. Till efterrätt vankades mandel- och äppelkaka med vaniljgrädde.

Leverantör var Långbro värdshus. Krogen firar just nu sina 15 första år i Långbro.

– Det gör vi på lite olika sätt. Ett är att donera sammanlagt hundra luncher till personalen på vård- och omsorgsboendet, vid två tillfällen. Vi vill ge något till dem som slitit under pandemin, säger ägaren Fredrik Eriksson.

Jubileumsmeny

Nu i helgen kan gästerna vid Långbro värdshus beställa en jubileumsmeny: Citroninkokta svartrötter till förrätt, halstrad hälleflundra till huvudrätt och Långbros mandelkaka till efterrätt. Alla är rätter som varit särskilt uppskattade genom åren.

– Vi har haft 15 fantastiska år. Långbro park har blivit något av en oas och vi är väldigt glada över att ha bidragit till det, säger Fredrik Eriksson.

Mycket take away

Det senaste året har präglats av corona. Värdshuset har hanterat den genom att satsa på take away, göra uteserveringen större och genom att skapa trygga förhållanden inomhus.

– Det har varit tufft men vi har ändå klarat oss väldigt bra genom att tänka till, säger Fredrik Eriksson, som ser fram emot att verka i Långbro i många år till.