Fredrik Eriksson, ägare till Långbro värdshus. Foto: Tina Axelsson

Toppkrögare ger bort hundra luncher

Långbro värdshus fyller 15 år. Det firar man genom att skänka bort 100 luncher till Solberga vård- och omsorgsboende. – Vi vill ge något till dem som slitit under pandemin, säger ägaren Fredrik Eriksson.

  • Publicerad 11:35, 15 okt 2020

Långbro park har blivit något av en oas.

Pocherad torsk med höstgrönsaker stod på personalmenyn hos Solberga vård- och omsorgsboende i veckan. Till efterrätt vankades mandel- och äppelkaka med vaniljgrädde.

Leverantör var Långbro värdshus. Krogen firar just nu sina 15 första år i Långbro.

– Det gör vi på lite olika sätt. Ett är att donera sammanlagt hundra luncher till personalen på vård- och omsorgsboendet, vid två tillfällen. Vi vill ge något till dem som slitit under pandemin, säger ägaren Fredrik Eriksson.

Jubileumsmeny

Nu i helgen kan gästerna vid Långbro värdshus beställa en jubileumsmeny: Citroninkokta svartrötter till förrätt, halstrad hälleflundra till huvudrätt och Långbros mandelkaka till efterrätt. Alla är rätter som varit särskilt uppskattade genom åren.

– Vi har haft 15 fantastiska år. Långbro park har blivit något av en oas och vi är väldigt glada över att ha bidragit till det, säger Fredrik Eriksson.

Mycket take away

Det senaste året har präglats av corona. Värdshuset har hanterat den genom att satsa på take away, göra uteserveringen större och genom att skapa trygga förhållanden inomhus.

– Det har varit tufft men vi har ändå klarat oss väldigt bra genom att tänka till, säger Fredrik Eriksson, som ser fram emot att verka i Långbro i många år till.

Toppkock driver Långbro värdshus

Långbro värdshus öppnade den 15 oktober 2005, på Stora mans väg 4 i Långbro.

Ägaren Fredrik Eriksson är en av Sveriges toppkockar. En ambition med Långbro värdshus är att erbjuda matupplevelser för både tjockare och tunnare plånböcker.