– Det var ett bra möte med över 35 deltagare. Många politiker var med, från alla partier tror jag, och vi utbytte erfarenheter då folk berättade hur det är i deras område, säger Anna Kronstedt som tillsammans med Linda Idevall startade Facebooksidan ”Tonårsföräldrar i Sollentuna” i samband med vågen av mopedrån i Sollentuna i fjol.

Sidan är fortfarande aktiv och de länkade in ett inlägg från en förtvivlad pappa vars tonårsson hade utsatts för en brutal och helt oprovocerad rånmisshandel i Rotebro förra söndagen.

Texten gav upphov till många och starka reaktioner vilket ledde till förra veckans digitala möte om våld och otrygghet.

– Vi kom fram till att vi ska jobba nära kommunen från nu. Vi kommer att starta upp åtta områden i Sollentuna där man samlas i grupper – inte fysiskt – och tittar på fem långsiktiga behov, tre till fem år, och fem kortsiktiga behov, säger Anna Kronstedt.

Minst fem i varje grupp

Tanken är att det ska vara minst fem i varje grupp, men inte för många, och att det gärna ska vara en politiker med i varje grupp.

– Det tror jag inte blir svårt, alla är jättemåna om att vi ska få igång något nu, säger Anna Kronstedt.

Själv är hon redan igång och med konkreta insatser. Anna Kronstedt var ute både i fredags kväll och i lördags kväll.

På fredagen körde medlemmar från ”Tonårsföräldrar i Sollentuna” runt i bilar och höll koll bland annat kring Rotebro centrum, Rotebro handelsplats, jästfabriken, Rotsunda och Gillboskolan.

Och på lördagen var det föräldravandring med en annan Facebookgrupp, ”Trygghetsrundor i Rotebro”.

– Då var det lugnt på stan, både i fredags och i lördags, säger Anna Kronstedt.