Helenelunds IP. Här utsattes 7-åringen för sexuellt ofredande. Foto: Tomas Stark

Tonåring sexofredade 7-årig pojke på fotbollsplan

En pojke i tonåren har dömts i Attunda tingsrätt för sexuellt ofredande mot en 7-årig pojke. Gärningsmannen är tidigare ostraffad och dessutom ung, vilket påverkade påföljden som stannade vid 60 dagsböter.

  • Publicerad 14:50, 15 jan 2021

Det var i våras förra året som 7-åringen spelade fotboll på en plan i Sollentuna när den äldre pojken ska ha frågat om denne ville se på porr i hans mobiltelefon. Därefter frågade tonåringen om han fick utföra en sexuell handling på pojken.

7-åringen kände starkt obehag och skyndade sig hem. På vägen hem träffade pojken en vuxen som märkte att något var fel. 7-åringen berättade då vad som hade hänt.

Svårt att sova

På kvällen hade pojken svårt att somna och han berättade då även för sina föräldrar om vad som hade hänt på fotbollsplanen.

Den åtalade pojken förnekade brott, men tingsrätten anser att 7-åringens uppgifter tillsammans med vittnesmål från den vuxne han mötte och från hans mamma räcker för att åtalet ska vara styrkt.

Tonårspojken dömdes därför för sexuellt ofredande, med påföljden 60 dagsböter.

Skolor håller stängt efter sportlovet

Nyheter Elever vittnar om tuffare krav med distansundervisning Högstadie- och gymnasieskolorna i Sollentuna håller stängt under vecka 10 för att minska risken för smittspridning efter sportlovet. Då är det distansundervisning som gäller, något som innebär en...fredag 26/2 15:30

Gillbogården redan tömd – alla äldre har flyttat ut

Nyheter Personal på Edsbergs äldreboende får gå I november beslutade vård- och omsorgsnämnden att Gillbogårdens äldreboende skulle stängas. En plan för flytten av de boende skulle tas fram och presenteras i mitten av februari – men då hade alla de...fredag 26/2 12:26