Ökning. Den senaste tiden har allt fler blivit rånade på sina elsparkcyklar i norrort. Foto: Mostphotos

Tonåring rånades på sin elsparkcykel

En man rånade två tonårsflickor på en elsparkcykel. Mannen kunde senare gripas av polis och är anhållen misstänkt för rån och olaga hot.

  • Publicerad 11:05, 15 jun 2022

Det är unga som drabbas av rån, ibland under vapenhot, med stort lidande som följd

Det var under tisdagseftermiddagen som en man rånade två flickor i tonåren på en elsparkcykel genom knivhot. Detta inträffade på Sjudargårdsvägen i centrala Sigtuna. Mannen åkte sedan iväg på elsparkcykeln.

Polisen fick larmet om rån klockan 17:47 och åkte till platsen. En dryg halvtimme senare upptäckte polisen en man som överensstämde med signalementet för rånet.

– Mannen som greps är i cirka 30-årsåldern. Han greps i närområdet dragandes på elsparkcykeln. Han är anhållen i nuläget, säger Per Fahlström på Polisens mediecenter i Stockholm till Mitt i.

Vid gripandet kom det fram att han även misstänks för att ha hotat ytterligare två flickor vid en skola i närheten. Mannen är nu misstänkt för både rån och olaga hot. 

Ingen av de fyra ungdomarna ska ha kommit till någon fysisk skada enligt polisen.

Ökning av elsparkcykelrån

Att personer blir rånade på sina elsparkcyklar har blivit vanligare. Sollentunapolisen, som även innefattar Sigtuna och Upplands Väsby, varnade i förra veckan om en ökning av dessa rån i kommunerna.

Våg av rån och stölder av elsparkcyklar oroar polisen

– Man åker omkring på en värdesak. Vi kan se att antalet mopedstölder och rån på moped har gått ner. Nu är det elsparkcyklar i stället och det är unga som drabbas av rån, ibland under vapenhot, med stort lidande som följd, sa Kristian Bergström på Sollentunapolisen då.

Rån och stölder ökar men det är inte alla fall som blir lösta av polisen.

Om detta har med andra rån att göra kan jag inte svara på just nu. Jag har inga uppgifter på att polisen i nuläget har hittat fler elsparkscyklar från andra ärenden, säger Per Fahlström.

Sju saker att göra i Sigtuna kommun på sommarlovet

Nyheter Basketturnering, street art-workshop och upptäckarpromenad Sommarlovet har nyligen börjat för kommunens barn och ungdomar men vad ska man göra om man är kvar hemma? Mitt i Sigtuna listar 7 saker som är gratis upp till 19 år.tisdag 5/7 12:00

Brand i vedpanna i Odensala

Nyheter Ingen person kom till skada under branden Det brann i en vedpanna under söndagskvällen. Ingen person kom till skada och det var inte risk för någon spridning av branden som ägde rum i Odensala.måndag 27/6 10:57

Ny lågprisparkering öppnar vid Arlanda

Nyheter Parkeringsplatsernas Ryan Air En ny långtidsparkering har öppnat vid Arlanda. Det som sticker ut är priset.söndag 26/6 16:08

Avrådan från att elda i hela Stockholms län

Nyheter Stor brandfara i värmen Lagom till midsommar avråder Storstockholms brandförsvar från eldning i hela länet. Orsaken är förstås det varma och torra vädret.torsdag 23/6 15:06