Södertörns tingsrätt. Foto: Mitt i

Tonåring häktad misstänkt för våldtäkt i Tumba

En tonårig pojke sitter häktad misstänkt för våldtäkt i Tumba. Enligt polisen ska våldtäkten ha skett utomhus förra fredagen.

  • Publicerad 13:11, 30 okt 2020

Tonåringen som inte är bosatt i Botkyrka kommun häktades på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt. Sannolika skäl är den högre misstankegraden. TT rapporterar att även flickan i tonåren.

Enligt polisanmälan ska våldtäkten ha ägt rum på fredagskvällen den 23 oktober. Pojken greps vid tvåtiden natten mot lördagen.

– Vi spärrade av en plats som vi bedömde som brottsplatsen och där har vi gjort en teknisk undersökning, sade Åsa Wallentin, presstalesperson hos Stockholmspolisen till Expressen.

Flickan fördes till sjukhus för undersökning.

– De är inte helt okända för varandra, säger Åsa Wallentin till Expressen om relationen mellan målsäganden och misstänkt.

Vill inte kommentera

Åklagaren Anna Lapinska är mycket knapphändig med information.

– Förundersökningen är i sin början. Men det finns ingen anledning för allmänheten att känna oro, säger Anna Lapinska till Mitt i.

Senast den 10 november ska åtal vara väckt mot pojken. Annars behöver tingsrätten besluta om omhäktning i fall att åklagaren begär att pojken ska fortsätta sitta häktad.