Matchen mot Ryssland spelas inför tomma läktare. Foto: Mostphotos

Tomma läktare väntar när Sverige möter Ryssland

Sammankomster om fler än 500 personer är inte längre tillåtna när risken för att corona sprids ökar. Det meddelade regeringen under onsdagen strax efter att fått ta del av Folkhäsomyndighetens nya rekommendationer.

  • Publicerad 18:31, 11 mar 2020

Helgens stora matcher i svenska cupen för herrar kommer spelas utan publik, bland annat den mellan Hammarby och IFK Göteborg. Det är oron för corona och nya riktlinjer från Folkhälsomyndigheten som avråder från stora folksamlingar – inte fler än 500 personer i en sammankomst – som ligger bakom beslutet.

Nu meddelar Svenska Fotbollförbundet att även landskampen mellan Sverige och Ryssland på Friends Arena 28 mars kommer hållas utan publik.

– Vi har som många andra väntat på ett myndighetsbeslut. Och det måste vi självklart förhålla oss till, säger Svenska fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand, till Dagens Nyheter.

Kan flytta matcher

Sjöstrand säger också att förbundet så snart som möjligt kommer gå ut med information om hur man får tillbaka sina pengar om man har köpt biljetter.

Förbundet undersöker om seriestarterna i svensk fotboll, som ska ske i början av april, kan flyttas i det fall direktionerna ligger kvar.

– Det finns ju inget slutdatum satt på den här begränsningen. Så det gäller tills vidare, säger Håkan Sjöstrand.