Foto: Moctphotos

Togs med vapen och pengar i bilen

En man i 60-årsåldern sitter anhållen, misstänkt för vapenbrott och penningtvätt. Han togs av polis på riksväg 55 under torsdagskvällen.

  • Publicerad 10:11, 13 dec 2019

Ett enkelt sätt för en bilist att bli stoppad är att vårdslöst köra om en civil polisbil.

Det gjorde mannen i 60-årsåldern vid 22-tiden i höjd med Skolsta.

Sedan han med sin svarta skåpbil kört på ett sätt som skulle få poliserna att rapportera vårdslöshet i trafik – där han bland annat kastade in bilen just framför de omkörda – blev han stoppad.

Han gjorde då motstånd och belades med handfängsel.

I bilen fanns ett skjutvapen, jaktvapen, som mannen inte hade giltig licens för. Dessutom fanns en stor mängd pengar i bilen som inte på något vi motsvarade de tämligen begränsade inkomster mannen hade.

Mannen i 60-årsåldern, som inte är svensk medborgare, är nu misstänkt för penningvätt, vårdslöshet i trafik, vapenbrott samt våldsamt motstånd.

Övriga blåljusnyheter:

Gesällgatan

Torsdag 16.00

Drograttfylleri. En kvinna i 20-årsåldern, boende i Enköping, är misstänkt för drograttfylleri sedan polis stoppat bilen hon körde på Gesällgatan under torsdagens eftermiddag. Hon fick lämna ifrån sig körkortet direkt och polis omhändertog bilnycklarna.

Järnvägsstationen, Enköping

Torsdag 6-16

Stöld. En mountainbike stals under torsdagen från järnvägsstationen i Enköping. Den är värd 7.000 kronor.

Nysätra, Örsundsbro

November månad

Inbrott. Verktyg för 28.000 kronor har stulits vid inbrott i ett förråd som hör till en sommarstuga. Styölden upptäcktes den 4 december, då hade inte ägaren varit där på flera veckor. Bland det stulna finns fiskeutrustning, skruvdragare, spikpistol och såg.

BLÅLJUS: Stölder och stöldförsök

Nyheter Tisdagens blåljusrapport är kort. Stöld av båt, stöld av katalysator – samt skadegörelse och stöld av en mindre mängd diesel.tisdag 29/9 10:04