Foto: Mostphotos

Togs med stöldverktyg – släpptes

Efter ett efterföljande kunde polis stoppa en bil som tankat utan att betala. I bilen fanns verktyg som gör att de båda i bilen misstänks för förberedelse till stöld. Åklagaren hävde dock gripandet innan anhållningsförhör kunnat göras.

  • Publicerad 09:49, 15 apr 2021

Vid halv åtta på onsdagskvällen smet en bil från notan på 800 kronor på bensinmacken i Skolsta.

En polispatrull upptäckte senare bilen på Salavägen och fick då preja bilen för att få stopp på den.

I bilen satt två män, en i 20-årsåldern, en dryga tio år äldre.

Bilföraren blev misstänkt för rattfylleri, drograttfylleri och vårdslöshet i trafik. Passageraren misstänks för ringa narkotikainnehav.

Då husrannsakan gjordes i bilen hittades en domkraft och en tigersåg, typiska verktyg som används då katalysatorer stjäls från bilar. De både blev därför även misstänkta för förberedelse till stöld.

Bilen och verktygen togs i beslag, men innan polisen gjort anhållningsförhör beslutade åklagaren att gripandet skulle hävas.

Misstankarna mot männen kvarstår dock.

”Känns galet bra”

Nyheter Den 20-årige Örsundsbrobon Elias Öberg längtar att få gå ut och dansa med vänner igen. Så pass mycket att han gjort en låt på ämnet. En låt som tagit sig hela vägen till final i musiktävlingen P4...fredag 14/5 10:26

Sångstund för små ska ske stirrande på skärm

Nyheter Det 14 maj hålls en glad sångstund för de allra minsta och deras vuxna. Evenemanget sker via dataprogrammet Teams.torsdag 13/5 1:15