Riksdagsledamoten Tobias Billström nattvandrade i Nacka. Foto: Mårten Sessler

Tobias Billström (M) nattvandrar på hemmaplan i Nacka

Moderaternas gruppledare i riksdagen, och Nackabon, Tobias Billström tycker att fler föräldrar ska skippa fredagsmyset och ta sig ut och nattvandra. Det ska han nämligen börja göra själv.

  • Publicerad 14:03, 18 nov 2021

Fredagskvällen den 29 oktober gav sig riksdagsledamoten Tobias Billström och hans moderata kollega Mats Gerdau, kommunstyrelsens ordförande i Nacka, ut och nattvandrade.

Politikerna slog följe med ungdomssamordnare Jan Boman och träffade ungdomarna som jobbar i Polarna och föräldrar som är med i Nattvandrarna. Under kvällen hann de vara i Orminge, Björknäs, Fisksätra och Älta.

– Mötet mellan Polarna och Nattvandrarna är ett bra sätt för föräldrarna att förstå hur det fungerar ute, till exempel hur fester ordnas och var de får tag på alkohol, säger Tobias Billström.

Nackas kommunalråd Mats Gerdau (M) och partivännen och riksdagsledamoten Tobias Billström i samtal under nattvandringen. Foto: Mårten Sessler

Bra samarbete

Han var imponerad över de 20 föräldrar som dök upp i Orminge, men lyfter samtidigt fler borde avstå fredagsmyset.

– Jag har själv barn som är i åldern där de håller på att bli ungdomar. Jag kan absolut tänka mig att vara volontär i Nattvandrarna. Jag tror man kan göra en stor insats bara av att sätta av en kväll i månaden.

När de var ute säger Tobias Billström att det var uppenbart att ungdomarna kände igen Polarna och att det finns ett förtroende.

– Jag fick en väldigt bra bild av arbetet på fältet. Jag tror att samarbetet mellan Polarna och föräldrarna är viktigt.

Polarna Nacka

Polarna är nattvandrande ungdomar i 17–20-årsåldern som arbetsleds av samordnare från ungdomsteamet. Polarna är tänkta att komplettera de vuxna nattvandrarna.