Kissnödiga kan framöver behöva ta sig in på biblioteket för att gå på toaletten. Foto: Arkivbild Mitt i + Mostphotos

Toaletten på torget kan försvinna

Den offentliga toaletten på Sundbybergs torg har behövt hållas stängd på nätterna för att inte fungera som bostad. Nu öppnar kommunen för att plocka bort den från torget. Kissnödiga hänvisas i stället till toaletten på biblioteket.

  • Publicerad 10:01, 7 jun 2018

Det har varit en hel del problem med toaletten på Sundbybergs torg. Bland annat har den behövt hålas stängd på nätterna för att inte fungera som bostad.

Stadsmiljöförvaltningen har sökt bygglov för att flytta den till Stationsgatan, men det visade sig inte heller vara någon bra idé.

På nästa stadsmiljönämnd, 19 juni, kommer Stefan Bergström (C), stadsmiljökommunalråd att lyfta frågan om att helt enkelt flytta bort toaletten från torget.

– Det har varit en del problem med toaletten på Sundbybergs torg och dessvärre tror jag att problem fortsätter var än i centrum man sätter den. Jag kommer därför föreslå Stadsmiljönämnden att flytta bort toaletten. Det finns redan tillgång till toalett i offentliga lokaler på biblioteket, säger han.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Kvinnojouren befarar anstormning när restriktionerna lättar

Nyheter Få har sökt hjälp hos kvinnojouren under pandemin Fem kvinnor har mördats på tre veckor i Sverige. Hos kvinnojouren i Sundbyberg har det varit oroväckande få som har sökt stöd under pandemin. "När restriktionerna minskar väntar vi oss att fler...söndag 9/5 5:15

”Sådant här ska inte kunna ske igen”

Nyheter Anledning att ifrågasätta om staden tagit tillräckligt arbetsgivaransvar Kommunalrådet Johan Storåkers beklagar att inte tillräckligt har gjorts i Rissne och säger att mycket tyder på att staden har brustit i sitt ansvar som arbetsgivare.lördag 8/5 15:15

Personalen larmade om fritidsgården i många år

Nyheter Ungdomar och personal fick ha på sig ytterkläderna inomhus Trots att personalen larmade om problemen under många år blev inte arbetsmiljön bättre på Hundra74:an. " Jag undrar om de hade velat sätta sina egna barn i lokalerna", säger Yerusaliem Tesfai som...lördag 8/5 15:15