Kissnödiga kan framöver behöva ta sig in på biblioteket för att gå på toaletten. Foto: Arkivbild Mitt i + Mostphotos

Toaletten på torget kan försvinna

Den offentliga toaletten på Sundbybergs torg har behövt hållas stängd på nätterna för att inte fungera som bostad. Nu öppnar kommunen för att plocka bort den från torget. Kissnödiga hänvisas i stället till toaletten på biblioteket.

  • Publicerad 10:01, 7 jun 2018

Det har varit en hel del problem med toaletten på Sundbybergs torg. Bland annat har den behövt hålas stängd på nätterna för att inte fungera som bostad.

Stadsmiljöförvaltningen har sökt bygglov för att flytta den till Stationsgatan, men det visade sig inte heller vara någon bra idé.

På nästa stadsmiljönämnd, 19 juni, kommer Stefan Bergström (C), stadsmiljökommunalråd att lyfta frågan om att helt enkelt flytta bort toaletten från torget.

– Det har varit en del problem med toaletten på Sundbybergs torg och dessvärre tror jag att problem fortsätter var än i centrum man sätter den. Jag kommer därför föreslå Stadsmiljönämnden att flytta bort toaletten. Det finns redan tillgång till toalett i offentliga lokaler på biblioteket, säger han.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Nu är det full rulle i Ursviksskogen

Nyheter Mountainbikes är heta trenden i Cykelsverige Mountainbikes blir allt populärare i Sverige – och i Sumpan finns ett cykelmecka i Igelbäckens naturreservat. På helgerna är det knökfullt på parkeringen.onsdag 21/10 11:09

Grovsopor fortsätter att dumpas i Sumpan

Nyheter FTI har satt in vakter och hotat ta bort stationen Folk fortsätter att dumpa grovsopor vid återvinningsstationerna i Sundbyberg. Företaget som sköter stationerna har satt in väktare under sommaren och varit inne på att ta bort stationerna helt.onsdag 21/10 10:56

Laddar för nya fester – technoklubb i klassiska lokaler

Nyheter Variation. Planerar även evenemang för en lite äldre målgrupp Det är åter festdags på gamla Lorry. Lagom till löning blir det technoklubb på dagen – dessutom bjuds det på häng för en äldre målgrupp.tisdag 13/10 16:47