Elias Georgiadis med centrumchefen Lena Palioura. "Vi tror att saluhallen ska ge mer kunder till centrum på helgerna" säger Lena Palioura. Foto: Stefan Källstigen

Tjuvtitta in i Hallundas nya saluhall: ”Centrums hjärta”

På Black Friday är det dags för officiell öppning av den nya saluhallen i Hallunda centrum En liten gata i gallerian kommer att kantas av delikatessbutiker som också serverar mat på plats.

  • Publicerad 18:30, 27 nov 2019

Greek Gourmeterie, Polmarket, Isaks Delikatesser, Sushi Time och B Beirut heter handlarna som tar plats i den nya saluhallen i Hallunda centrum.

Då öppnar de

Det är ”smygöppning” på torsdag och officiell invigning på Black friday nästa vecka.

– I mitten blir det bord med barstolar där du kan sitta ned och äta. Vi får se om just det är klart till fredag, säger Elias Georgiadis som är vd hos nya centrumägarna Sterner Stenhus.

Än är byggområdet vid saluhallen instängslat. På torsdag smygöppnar saluhallen. Foto: Stefan Källstigen.

Samtidigt ”om de hinner” öppnar kaféet Cinque x Cinque på ljustorget bredvid saluhallen i gallerian. Här blir det italiensk stil med sandwichar och glass, men också både söta och matiga crepes.

Det här blir hjärtat i Hallunda centrum

Elias Georgiadis

Ska hålla lägre priser

När Mitt i kommer till centrum pågår förberedelserna för öppningen i saluhallen febrilt. På plats är också Fittjabon Ihsan Baysal som kommer att driva Isaks Delikatesser med både färskt kött och färsk fisk. Ihsan som drivit firma med leveranser av exklusiv fisk till kunder runt om i Stockholm berättar att han kommer att ha mycket lägre priser än saluhallar inne i stan.

– Vi kommer också att ha tillagning av fisk här, berättar Ihsan som har en bakgrund som köksmästare i Gamla Stan.

Ihsan Baysal berättar att han levererat varor till saluhallar i Stockholm som sedan sålt varorna vidare för långt över priset han själv kommer att hålla när han öppnar butik i Hallunda centrum med Serkan Kocak. Foto: Stefan Källstigen

Samma varor, men lägre priser är melodin enligt både Ihsan Baysal och Elias Georgiadis.

– Det är möjligt när hyrorna här är en bråkdel av hyrorna inne i stan. Vi har långa kontrakt med övriga butiker i centrum och kommer inte höja hyrorna för dem. Vi kommer att tjäna på det här genom att centrum går bra och att vi har lokalerna uthyrda, säger Elias Georgiadis.

Fler Botkyrkabor

Även bakom några andra butiker står Botkyrkabor. Förutom ovan nämnda Isaks Delikatesser så kommer Sushi Time drivas av Norsborgsbon Jean Hamzou och B Beirut med libanesisk mat, nötter och sötsaker av Fadia Malki från Norsborg.

Sushi Time. Foto: Stefan Källstigen.

Riktigt stolt är också Elias Georgiadis som har grekiskt påbrå över Greek Gourmeterie med grekiska och italienska delikatesser. Elias Georgiadis berättar att ägaren Tasos Kefalidis förberett sig för öppningen genom studier i Grekland.

– Det kommer att finnas det bästa från Grekland här. Det blir ostar, charkiturier och annat, säger Elias Georgiadis.

”Vi har satsat 100 miljoner sedan vi tog över centrum” säger Elias Georgiadis.

Förr var det klädbutik där saluhallen ska öppna. Enligt Sterner Stenhus vd har företaget investerat 25-30 miljoner kronor i ombyggnad till saluhall och nytt kafé på ljustorget.

Ett år efter H&M outlet

Enligt centrumägarna har antalet besökare i centrum ökat kraftigt de senaste åren och ligger nu på 18 000 -20 000 besök per dag. Förra året, även då på Black Friday, öppnade H&M Outlet i nya lokaler mitt emot.

– Det här blir hjärtat i Hallunda centrum och en destination för besökare utifrån, säger Elisas Georgiadis.

Fest i kön när klädjätten öppnade i Hallunda