Allévägen

Söndag - tisdag

Grov stöld genom inbrott. En villaägare kom på tisdagen hem och fann att det varit inbrott i hemmet. Gärningsmännen hade lyft ut hela fönsterkassetten till ett fönster på baksidan av huset och tagit sig in. Teknisk undersökning görs under onsdagen, vad soim stulits har inte fastställts än. Polisen utreder om dådet kan ha samband med ett snarlikt inbrott på lördagen i Bålsta.

Lillsjörännan

Lördag 11.20-11.30

Stöld. Under lördagen stals hudkräm för omkring 5.000 kronor från Apoteket Hjärtat i Bålsta. En man kunde plocka på sig omkring 40 artiklar, främst av märket Vichy, och få med ut ur butiken. När filmen från händelsen jämfördes med en tidigare liknande stöld den 9 januari var det tydligt att det var samme man som stal från apoteket båda gångerna. Även då var han inne vid lunchtid, då var värdet på det stulna omkring 3.000 kronor.

Jonas Rickeborn, samordnare på polisen i Enköping/Håbo, säger:

– Senaste tiden har vi sett det här runt om i Sverige, utländska ligor som stjäl hudkrämer, de lurar i väg personal att hämta något bakom disken medan de själva tar varor från hyllorna. Ofta har det varit hudkräm, även medel för hårtillväxt har tagits i flera fall.

Däckvägen

Torsdag - söndag

Cykelstöld. På en villatomt i Bålsta hade de boende flera cyklar stående. Under förra veckan stals en av dessa, en grönsvart mountainbike som var låst med bygellås. Även cykelhjälmen stals.