Foto: Mostphotos

Tjuvarnas fräcka dieselkupp

Den första kuppen skedde redan för två månader sedan. Men det var först i veckan de upptäcktes. – Här talar vi alltså om nära två kubik diesel. Man lär ha använt sig av ett rejält fordon, säger Jonas Rickeborn på Enköpingspolisen.

  • Publicerad 11:36, 15 jan 2021

Vi har hört om ligor som specialiserat sig på att slanga diesel ur farmartankar på byggarbetsplatser och lantbruk. Även manipulerade tankautomater.

Men nu har ett nytt modus upptäckts.

I torsdags fick Enköpingspolisen in en anmälan om två dieselstölder. Två rejäla sådana. Båda riktade mot en och samma tankstation. Preem på Doktor Westerlunds Gata. Tillvägagångssättet var detsamma.

Värt över 50 000 kronor

Den första ska ha ägt den 17 november. På kvällen. I anmälan står det att läsa att förövarna lyckats att bryta upp ett lock till ett rör, och sedan slangat diesel ur en cistern. Mycket diesel.

1 970 liter för att vara exakt. Till ett värde av drygt 27 000 kronor.

Knappt en månad senare, den 10 december, var det dags igen. Den här gången lyckades förövarna komma över 1 900 liter. Till ett värde av 26 600 kronor.

– Det här är ett nytt modus. Jag har aldrig hört talas om detta tidigare, säger Jonas Rickeborn på Enköpingspolisen och tillägger:

– Här talar vi alltså om nära två kubik diesel. Man lär ha använt sig av ett rejält fordon.

Tidigare mordförsöksmisstänkt kvinna frias

Nyheter Den unga kvinna som suttit häktad för mordförsök sedan i mitten av januari har släppts på fri fot.fredag 26/2 14:01

Stöld för 400.000 i Fjärdhundra

Nyheter Polisen misstänker att en internationell liga slagit till i Fjärdhundra. Utrustning värd 400.000 kronor har stulits ur en grävmaskin. Polisen vädjar om att få in vittnesuppgifter.fredag 26/2 13:44