Greps. Två män i 30-årsåldern greps på bar gärning när de stal delar från en BMW. Foto: Mostphotos

Tjuvar stal delar från lyxbil i villaområde

Två män i 30-årsåldern greps i natt på bar gärning efter att de stulit delar av en BMW i ett villaområde i Spånga. ”Det är inte alltid vi griper den här typen av tjuvar”, säger Mats Eriksson vid Stockholmspolisen.

  • Publicerad 08:51, 8 nov 2018

Två män i 30-årsåldern greps i natt på bar gärning efter att ha ertappats med att stjäla dyrbara delar från en BMW i ett villaområde i Flysta i Spånga.

Larmet kom in 03.35 i samband med att en anmälare såg att någon stod och pillade på bilen som stod parkerad i anslutning till en villa, och polisen kunde snabbt vara på plats med bland annat spårhund.

– Det är inte alltid vi griper den här typen av tjuvar eftersom de oftast jobbar nattetid. Men här hade vi en bra gärningsmannabeskrivning och kunde vara snabbt på plats. Så man tog dem helt enkelt på bar gärning, säger Mats Eriksson vid Stockholmspolisens regionledningscentral.

Vid gripandet påträffades delar som bland annat lyktor, hastighetsmätare och databoxreglage. Sannolikt skulle godset säljas vidare till verksamheter utomlands som specialiserat sig på att bygga upp krockade lyxbilar med stulna reservdelar.

– Det är en verksamhet som har pågått i många år och bara fortsätter. Det finns uppenbarligen en efterfrågan på de här prylarna, säger Mats Eriksson.

Männen, som inte är hemmahörande i området, är nu misstänkta för stöld ur motorfordon.

Enligt Mats Eriksson är bildelsstölder ofta en kostsam historia för den drabbade ägaren. Tjuvarna har ofta en lista på delar de ska stjäla och inte sällan görs stor åverkan på bilarna i samband med ingreppen.

– Vi får se om detta resulterar i fler gripanden. Men vi kan konstatera att det är bra att vi har gripit två stycken. Nu får vi se vad det ger, säger han.