Foto: Mostphotos

Tjuv på turné stal bensin för tusentals kronor i Värmdö och Nacka

Mannen fyllde inte bara på bilen utan även dunk efter dunk med bensin på mackarna runt om i Värmdö och Nacka. Sedan körde han iväg utan att betala för sig. Nu döms han för de upprepade brotten.

  • Publicerad 15:14, 27 jun 2016

Mannen, som är i 20-årsåldern, har flera gånger gjort sig skyldig till bensinstöld för tusentals kronor i både Nacka och Värmdö men också i Haninge, Huddinge och Söderort. Händelserna har främst ägt rum förra sommaren.

Förfarandet har varit detsamma alla gångerna; 20-åringen har lånat bilar från ett slags ”bilpoolsystem”, kört runt i dem trots att han saknar körkort och när han behövt tanka har han ställt sig vid pumpen längst bort där han varit svår att se.

Sedan har han fyllt både bilens tank och dunkar med bensin. Vid de tillfällen då personalen sett mannen har han kört iväg innan polisen hunnit fram.

Genom övervakningskameror på bensinmackarna kunde polisen till slut lägga samman händelserna och se att de begåtts av samma person. I förhör har 20-åringen erkänt att hans avsikt varit att tanka utan att betala för sig.

Han döms nu till villkorlig dom och 75 timmars samhällstjänst för stöld, snatteri, grov olovlig körning, rattfylleri och narkotikabrott.