Tjejjouren Indra byter namn och firar detta på Nalen. Foto: Indra tjejjour/Most photos

Tjejjour blir queer och trans – stort firande

Tidigare Indra tjejjour har bytt namn. Detta ska firas på Nalen den 8 september. – Vi vill att så många som möjligt ska komma och fira syskonskapet med oss, säger Emilia Eriksson på Indra.

  • Publicerad 12:28, 27 jul 2018

Tidigare Indra tjejjour, med bas i Sollentuna, byter namn till Indra queer, trans och tjejjour och firar detta med en fest på Nalen i september.

Organisationen har funnits sedan 2008 med syftet att på olika sätt kunna ge stöd åt personer i behov.

–  Vi jobbar från en feministisk värdegrund och arbetar för att minska ojämlikhet och maktskillnader. Rent praktiskt så har vi en chatt där vi möter tjejer, queera och transpersoner två gånger i veckan. Sedan är vi även ute på skolor och jobbar förebyggande med föreläsningar och workshops, säger Emilia Eriksson på Indra.

Emilia Eriksson på Indra trans-, queer- och tjejjour. Foto: Privat

”Vill att alla ska komma och fira”

Namnbytet skedde under sommaren och kom enligt Emilia Eriksson helt naturligt.

– Det är våra volontärer som har styrt arbetet med transinkludering. Vi har egentligen aldrig dragit gränsen vid att bara ge stöd åt tjejer utan har alltid arbetat inkluderande, men under de senaste åren har vi jobbat ännu mer med det och då kom det naturligt, säger hon.

8 september ska namnbytet firas på Nalen vid Regeringsgatan i Stockholm. Det blir bland annat uppträdanden från artister som LASH, Lizette Lizette och DJ Gina Schwarz.

Emilia Eriksson hälsar att alla är välkomna och hoppas att många vill komma och fira namnbytet.

– Vi vill att så många som möjligt ska komma och fira syskonskapet med oss.

Fakta

Indras namnbytesfest på Nalen

Var? Nalen, Regeringsgatan 74

När? Lördag 8 September

Tid? 19-03

Åldersgräns? 18 år

Inträde? 200 kronor

Visa merVisa mindre

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Låg inkomst ökar risken att dö i covid-19

Nyheter Dödligheten kan vara upp till fyra gånger så hög Bostadsort och låg inkomst har stor inverkan på risken att dö i covid-19, visar en ny rapport från Regionen. "Det viktigaste just nu är att hålla nere smittspridningen, eftersom de med låga inkomster...tisdag 24/11 18:50

Bilförare krockade med fem parkerade bilar

Nyheter Misstänks för vårdslöshet i trafik En bilförare körde in i inte mindre än fem parkerade bilar på en parkeringsplats vid stormarknaden i Rotebro på tisdagseftermiddagen.tisdag 24/11 17:25

Hunden Molars Ozzy stoppade inbrottstjuv

Nyheter "Bra samarbete" tycker polisen Natten till i dag grep polisen en inbrottstjuv i närheten av skolan Vittra Sollentuna och Pingstkyrkan i Skälby.tisdag 24/11 14:23