Dans. Danstrion Arasay Cachita, May Hamaoui och Barbara Flores. Foto: Privat

Tjejerna som vill sprida dansglädje i Sollentuna

Att träffa andra människor och flytta på höfterna gör dig gladare. Det menar en ny dansgrupp i Sollentuna och bjuder in andra till att dansa i Helenelund.

  • Publicerad 16:00, 15 aug 2020

Man mår bättre av dans, och är ett bra sätt att få en kick.

De tre tjejerna från Sollentuna har många saker gemensamt. En sak är att de gillar att dansa, och en annan att de har erfarenheter av upp- och nedgångar i livet.

Sedan ett par veckor tillbaka träffas de i Helenelund, vid fotbollsplanen, för att lyssna på musik och röra på höfterna till latinamerikansk musik. Nu vill de bjuda in andra till att dansa.

– Vi träffas inte bara för att shake, shake, shake. Det här är ett sätt att ha roligt utan att anstränga sig. Kunna träffa andra för att prata, och få återhämtning, säger May Hamaoui.

Alla tre är professionella danspedagoger med flera års erfarenhet. Förhoppningen är att de nu kan dela med sig av dansglädjen med andra, både för ett psykiska välmående, och det fysiska.

– Det finns inte så mycket dans i Sollentuna, och vi tänker att det här behövs, säger May Hamaoui.

”Livet bara vände upp och ner”

En av dansarna är Barbara Flores som har dansat professionellt sedan 2007. Hon är ursprungligen från Kuba, varifrån hon fått med sig glädjen till dansen, och kom till Sverige för lite mer än 20 år sedan.

Hon berättar om sin mammas bortgång, och svårigheterna med att vara ensamstående mamma till två söner. Mer än en gång har hon överarbetat sig själv, och blivit sjukskriven, men hittat tillbaka med hjälp av dansen – och vännerna.

– Livet bara vände upp och ner. Men jag har alltid sagt att jag inte ger upp. Jag har haft tre jobb för att försörja mina söner, men det har också lett till att jag blivit utbränd.

May Hamaoui drabbades 2012 av bröstcancer och menar dansen har hjälp henne under sin återhämtning efter cellgiftsbehandlingen.

Barbara Flores igen:

– Det här är ett sätt att förvandla sin energi till glädje. Det handlar inte bara om att vi vill röra på oss utan även visa hur andra kan göra det. Musik, glädje och inspiration. Man mår bättre av dans, och är ett bra sätt att få en kick, och det leder även till ett bättre samhälle.

Kubansk dans

Vännerna träffas en gång i veckan för att dansa. Dansformerna är allt från salsa, cha-cha-cha till gruppträningsdansen zumba, och lärs ut på en nybörjarvänliga nivå.

– Vi vänder oss egentligen till alla, men speciellt de som kanske inte har vågat dansa innan, säger May Hamaoui.

Dansa i Helenelund

När? Onsdagar mellan 18.30 och 19.30.

Var? Helenelund vid fotbollsplanen.

För vem? Alla som är intresserade.

Hur? Det går bra att bara dyka upp. Annars kontakta 072 022 16 09.

Visa merVisa mindre

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Så blir nya Södra Häggvik

Nyheter Från handel och industri till en blandning av bostäder och service. Stora delar av Södra Häggvik planändrades redan i början av 2000-talet efter att gamla ABB-huset – nuvarande The Factory – stod klart. Först nu är planerna på en blandad stadsdel med bostäder,...onsdag 28/10 4:50

City Gross siktar på att slå upp portarna först

Nyheter "Vi vill ju ha nyöppningskänslan, men ändå coronasäkra det." City Gross stängde sin butik i Stinsen sommaren 2019 och gör nu comeback i Häggvik då man öppnar i det nya handelskvarteret. – Jag törs inte säga exakt när, men vi öppnar först, sedan kommer Willys...onsdag 28/10 4:30