”Tjejerna går upp och bara toklevererar”

Tyresögymnastikens tjejer tog brons i helgens trupptävling RT 3 yngre i Helsingborg. Konkurrensen var stenhård med 40 trupper från hela landet.

  • Publicerad 10:20, 26 maj 2016

– När det verkligen gäller går tjejerna upp och bara toklevererar! Jag är otroligt stolt över dem, säger tränaren Petra Grankvist.

Tyresögymnastiken erövrade bronset i den stora nationella truppgympatävlingen RT 3 yngre som avgjordes i helgen i Helsingborg. Tjejerna är födda 2001-2005.

Grenarna i Helsingborg var fristående, tumbling och trampett. Nacka GF vann med totalpoängen 39,050, tvåan Klippans GK fick ihop 39,000 poäng och Tyresö 38,450.

Tyresögymnastiken hade ytterligare ett lag i tävlingen, och det kom på tolfte plats vilket är starkt med tanke på att inte mindre än 40 trupper från hela landet deltog.

Många av tjejerna kommer att vara med när Tyresögymnastiken har sin Våruppvisning den 4 juni i Bollmorahallen. Medlemmar från klubbens verksamheter gymnastik, parkour och cheerleading kommer att bjuda på show där de tolkar våra mest kända skurkar.