Headchoach. Dominique DiRocco berättar att SDE växer sig starkare som lag. Foto: Privat

Tjejerna är taggade på att spela

Under november har SDE Hockey visat framfötterna i Svenska Damhockeyligan. I veckan var det halvtid i serien, som pågår till februari.

  • Publicerad 11:00, 29 nov 2020

Hur går det?

– Det går bra. Det har varit ett lärorikt år. Vi kom in i säsongen med filosofin att höja alla spelares roller, skapa en känsla av gemenskap och deltagande. Det har visat sig mer de senaste matcherna och visat sig vara en bra filosofi.

I november tog ni hem fyra viktiga matcher, bland annat mot topplaget Luleå.

– Det var första gången vi vann mot Luleå, så det kändes väldigt bra. Vi förlorade sedan mot HV71, 1-2, där de gjorde ett mål under de sista minuterna. Men vi kämpade på bra så det kändes positivt ändå.

Vad gjorde ni bra mot Luleå?

– Några nyckelspelare gjorde mål när det var viktigt och vi kunde begränsa utrymmet i vårt försvar. Alla var fokuserade och spelade bra, när vi gör det så vinner vi mer än förlorar.

Vad är era styrkor just nu?

– Struktur och arbetsmoral. Laget jobbar hårt. Vi har ett bra försvar och jobbar vidare på det, så får man offensiva chanser med det.

Och svagheter?

– Som med alla lag så är det att vara konsekvent över hela säsongen.

Ni har bara några matcher kvar nu innan året är slut. Hur ser det ut?

– Det ser bra ut. Förra helgen saknade vi tre nyckelspelare, men helgen som kommer är vi fulltaliga. Tjejerna är taggade på att spela och vi känner att vi är ett starkare lag. Vi tror att vi kan ta många poäng innan året är slut.

Dominique DiRocco - SDE

Om: Head coach för SDE, från Kanada och 31 år. Tränade hockeylagen för University of British Colombia innan hon flyttade till Sverige förra året.

Ser fram emot: Att få åka hem till familjen och åka runt mer i Europa och Sverige när det är möjligt att resa mer.

SDE hockey: Ligger i nedre delen av serien, men ovanför strecket, i närkamp mot AIK och Modo. Totalt har säsongen 36 matcher och avslutas i februari. SDE har under den senaste tiden kämpat till sig viktiga poäng i serien.

Visa merVisa mindre