Två tjejer skadades av konfettiskottet på Gröna Lund. Foto: Mostphotos

Tjej fick konfettimaskin i huvudet – fick sy

Ena tjejen fick hjärnskakning, den andra fick sy i huvudet. Nu är utredningen klar – konfettimaskinen på konserten saknade en packning.

  • Publicerad 14:09, 4 sep 2018

Det var den 22 augusti som gruppen Hov1 spelade på Gröna Lund. Under konsertens sista låt skulle konfetti skjutas från scenen.

Men utöver papper sköts även en av maskinernas munstycke ut i publiken och träffade två tjejer i 15-årsåldern. En av dem fick hjärnskakning, medan den andra fick sy ett sår i huvudet.

– Vi beklagar verkligen det som drabbade de här tjejerna och deras närstående. Som arrangör av konserten tar vi självklart fullt ansvar för den här händelsen. Vi har haft en nära dialog med tjejerna och deras familjer och kommer att fortsätta med det, säger Annika Troselius, Gröna Lunds informationschef i ett pressmeddelande.

Packningen saknades

Maskinerna togs ur bruk i väntan på en utredning. Den är nu klar och det visade sig att maskinen saknade en packning.

Grönan ska nu se till maskinernas packning kollas extra noga före varje konsert. Man ska också lägga en extra kedja mellan konfettimaskinens trycktank och munstycke.

– Vi känner oss även trygga med de extra rutiner och säkerhetsåtgärder som vår teknikleverantör nu har vidtagit. Säkerheten är det allra viktigaste för oss och man ska alltid kunna känna sig trygg på en konsert på Gröna Lund, säger Annika Troselius.