Utegym! Singelexperterna Sanna Nilsson och Emelie Jansson tipsar om vart man lättast träffar andra singlar på oväntade ställen. "Det är alltid bra raggfaktor och singeltätt på gym, eftersom det främst är singlar som har tid att träna och också är måna om att hålla sig i form", säger Sanna Nilsson. Foto: Mikael Andersson

Tipsextra: Så singelminglar du bäst i stan - mitt på dan

Krogen i all ära, men du behöver faktiskt inte vänta till efter mörkrets inbrott för att ta kontakt med snyggingen som kan komma att bli ditt livs kärlek. Singelexperterna guidar dig till Stockholms ultimata platser för lyckat singel­mingel – mitt på blanka dagen.

  • Publicerad 11:44, 29 jul 2016

Eller dra till med en komplimang bara, “shit vad du ser stark ut”

Var kan jag träffa andra singlar? Det är Stockholmssinglarnas största frågetecken, berättar Sanna Nilsson och Emelie Jansson som tillsammans gör Singelpodden.

Enligt dem är svaret närmare än man kan tro - det är helt enkelt så fort du går utanför dörren. Tunnelbanan, där tusentals singlar samlas varje dag, kan nämligen vara en outtömlig källa för framtida dejtpartners - om du vågar använda den.

– Alla har varit med om att se någon på tuben som sticker ut och väcker intresset. Kanske får man ögonkontakt och känner “det där kan vara mitt livs kärlek!”. Och så vips hoppar personen av och chansen har glidit en ur händerna, säger Sanna.

Knåpa ihop en lapp

För att undvika att de gyllene tillfällena går en förbi har singelexperterna ett särskilt knep.

– Om man inte vågar starta en konversation är ett effektivt tips att knåpa ner sitt telefonnummer och ett gulligt meddelande på en lapp. Så kan man bara snabbt sticka till personen lappen innan man hoppar av, säger Emelie som också berättar att hennes vänner håvat in flera dejter tack vare knepet.

Om du vill utöka dina chanser genom att sikta in dig på en plats med särskilt hög andel singlar, är uterummen ett bra tips.

– Det är alltid bra raggfaktor och singeltätt på gym, eftersom det främst är singlar som har tid att träna och också är måna om att hålla sig i form. Utegymmen är dessutom gratis och har lite extra flirtig stämning på sommarkvällarna, säger Sanna.

Ge en komplimang!

På Vasaparkens utegym råder det febril aktivitet. Nog finns det vibrationer i luften med alla lättklädda svettiga kroppar, men de flesta verkar ganska fokuserade på sina övningar.

– Låt inte det stoppa dig! Be om hjälp med en övning eller föreslå att ni ska köra varannat set och peppa varandra. Eller dra till med en komplimang bara, “shit vad du ser stark ut”. Det gillar alla! skrattar Emelie.

Singelexperterna poängterar att man inte ska låta sig nedslås av myten om att Stockholmare skulle vara särskilt slutna inför kontakt med främlingar.

– Alla blir glada när någon visar intresse, och på sommaren är vi öppnare. Börja med att våga le mot alla snyggingar så ska du se att det ger ringar på vattnet, säger Sanna.

Tips!

Parksingeln

Under soliga sommardagar svämmar innerstans parker över av människor som inget annat vill än att njuta, spana och ha en allmänt härlig stund. Detta är tillfällen som den flirtsugne singeln inte bör missa! Se till att öka dina chanser till interaktion genom att dra igång ett kubbspel med dina vänner och fråga gänget bredvid om de har lust att vara med. Annars kan också en sådan enkel fråga som “har du vinöppnare” mycket väl leda till att ditt span slår sig ned på din filt. Rålambshovsparken, Vitabergsparken och Tantolunden utmärker sig som särskilt lämpade
för parkflirt.

Hundsingeln

“Jag har aldrig blivit tilltalad av så mycket främlingar som när jag skaffade hund” säger en säker källa till Stockholm Direkt. Flera forskningsrapporter visar detsamma: hundtricket fungerar faktiskt. Har du ingen egen vovve finns det alltså all anledning att göra din hundägande kompis, och dig själv, en tjänst och gå ut med den fluffiga lilla babe-magneten på promenad. Prova med fördel strandpromenaden på Kungsholmen, Stockholms singeltätaste stadsdel.

Lek- och spelsingeln

Om du tycker det är svårt att börja prata med främlingar utan “anledning” kan det vara en god idé att bege sig till något av alla de ställen som erbjuder isbrytande aktiviteter som rundpingis, boule och sällskapspel. Ugglan vid Nytorget är ett singeltätt AW-ställe, enligt singelexperterna, såväl som Boulebaren vid Rålambshovsparken eller Boule & Berså vid Danvikstull.

Loppissingeln

Loppmarknader är ypperliga tillfällen för flirt och särskilt goda chanser har du om du själv deltar med ett bord. Inte nog med att du kommer snacka med minst ett tiotal nya människor bland de som kommer fram för att inspektera dina prylar, du kan även kasta förföriska blickar på personen som har ståndet mittemot - för att sedan strosa över för att diskutera allt från hur försäljningen går till var ni bör gå för en gemensam lunchpaus. Regelbundna loppisar arrangeras bland annat i Hornstull, Årsta och Tyresö.

Salsasingeln

Få saker kan skapa sådan mersmak som när två kroppar försöker hitta rytmisk symbios ihop till härliga salsatoner. Om det känns som ett för stort åtagande att påbörja en terminslång kurs kan du alltid knalla till någon krog som arrangerar salsakvällar, och låta någon mer erfaren lära dig de rätta movesen på dansgolvet (det gör de så gärna). Kurser arrangeras bland annat på Stockholm Salsa Dance och SalsaAkademien. Krogarna El Cocodrilo vid Skanstull, La Habana på Sveavägen och La Isla på Kungsholmen har regelbundna salsakvällar där nybörjare är mer än välkomna.

Nörd-singeln

Tinder i all ära, men chansen att möta någon likasinnad via nätet är större om du går med i någon av alla Facebookgrupper som riktar in sig på specialintressen, och som dessutom ofta anordnar gruppträffar i Stockholmsområdet. Vad sägs om exempelvis “Vi som lajvar”, “Bokcirklar i Stockholm” eller “Park Life EDM” (för rejvfantaster)?

Visa merVisa mindre