VACCINVÄNTAN. Mängder med stockholmare väntade på att få vaccin, trots att de hade bokat tid. Foto: Maria Svensson

Tiotal personer svimmade i samband med vaccination

Mängder med stockholmare som hade bokat tid för att vaccinera sig vid Fållan i Slakthusområdet fick inte komma in i lokalerna. Anledningen: Uppemot tio personer hade svimmat.

  • Publicerad 14:03, 8 jul 2021

Ett tiotal svimningar har påverkat schemat.

Det var den stora vaccinationscentralen i Fållan i Slakthusområdet som under torsdagen fick problem att vaccinera folk i tid.

Vaccinationsmottagningen drivs av Doktor24 på uppdrag av Region Stockholm. Utanför hade det bildats en lång kö med människor som väntade på att få sin spruta.

– De ropade precis ut att de tar emot folk som hade en bokad tid för en timme sedan får ställa sig i kö. Alla andra får vänta. Folk är sura här nu, säger Mitt i:s reporter Maria Svensson som var på plats vid 14-tiden på torsdagen.

Nattklubb görs om till massvaccinationscenter

Tiotal som svimmat

En orsak till förseningen var att många som skulle ta sin spruta hade kommit direkt från stranden, varit ute i solen och ätit och druckit för lite. I samband vaccineringen började de må dåligt och svimmade, vilket gjorde att vaccinationskapaciteten minskade.

– På grund av ett tiotal svimningar har schemat påverkats då det krävt extra resurser från vår personal. Trygghet och säkerhet är vår högsta prioritet och vi har alla förutsättningar för att ta hand om uppkomna situationer. Vi har vattenstationer och kylaggregat på plats. Vi har satt in extra resurser som vaccinerar och hoppas att vi snart är ikapp schemat, säger Mira Lindahl, pressansvarig på Doktor24, till Mitt i.

"Trodde jag hörde fel"

Fredrik Åkerblom från Bagarmossen hade väntat drygt 40 minuter, och stod fortfarande utanför.

– Jag trodde eller hoppades att jag hörde fel när de sa att det var en timmes försening, säger han. De sa till mig att det beror på värmen. Men det har varit varmt länge nu, säger han.

Enormt sug när 18+ fick möjlighet att vaccinera sig

Under eftermiddagen uppmanade Doktor24 alla som väntade med att ha tålamod, dricka vatten som ställdes ut och att inte gå hem utan stanna kvar för att få vaccinera sig.