Tio matcher – noll poäng för jumbon AIK handboll

Nya AIK handboll har fått en tuff start på sin debutsäsong i Handbollsligan. Gnaget har förlorat samtliga matcher och ligger sist i tabellen.

  • Publicerad 09:40, 7 nov 2018

– Det skulle kunna varit panik i ledet med det är det inte. Vi håller ändå ihop det jäkligt bra i gruppen, säger AIK tränare Henrik Schneider.

AIK gick ihop med Ricoh inför denna säsong och behöll Ricoh:s plats i Handbollsligan. Och för de som minns öppnade Ricoh föregående säsong på precis samma sätt – med tio raka förluster. Sedan kom vändningen.

Mött topplagen

Tabelläget för AIK ser dystert ut men det har också en förklaring enligt Schneider. Gnaget har mött de lag som legat topp fyra i tabellen och dessutom spelat dubbla möten mot tufft motstånd som Alingsås och Redbergslid.

– Vi har under säsongen gjort bra och sämre insatser. Motståndet har varit relativt tufft inledningsvis men det är inte de lagen vi ska vinna mot, säger han.

Vi spelar för överlevnad men spelet har ändå successivt sett bättre ut

Henrik Schneider

AIK:s målsättning är att hålla sig kvar i den högsta serien och varje poäng är viktig och kan bli avgörande när säsongen summeras.

– Vi spelar för överlevnad men spelet har ändå successivt sett bättre ut. Det är nya killar i laget och det där tar tid vilket vi visste om innan.

Suttit med spelarna

Nu kommer en period när AIK ska möta lag som ligger på den nedre halvan av tabellen. Med hårt arbete ska Gnaget kunna ta poäng i de nästkommande omgångarna.

– Vi satt senast igår och pratade igenom läget. Vi kom fram till bra saker som att vi måste hålla ihop laget både på och utanför planen och lite smådetaljer inför matcher som kan göras annorlunda. Det finns en vilja och ambition att göra det bättre, säger Schneider.

Nu på fredag bortaspelar AIK mot Ystad som ligger på nionde plats.

Skriv upp dig på veckans sportsvep – få de bästa nyheterna från Stockholms sportvärld som nyhetsbrev!