Tio bilar brann i Trollbäcken: ”Det här måste sluta nu”

Det brann igen i Tyresö natten till onsdagen. Tio bilar förstördes på en parkering i Trollbäcken. – Det här måste sluta nu, säger en kvinna vars bil blev förstörd.

  • Publicerad 11:42, 9 okt 2019

Artikeln uppdaterad 11.30

Det var vid 4-tiden under natten till onsdagen som räddningstjänsten larmades till en parkeringsplats vid Kumla allé i Trollbäcken i Tyresö.

Enligt larmet brann en bil på parkeringen men när räddningstjänsten kom fram stod åtta bilar i lågor.

Bränderna i Tyresö – det här har hänt

– Det är klart att vi misstänker att branden är anlagd. Speciellt när fler bilar börjar brinna under tiden vi är på väg ut, säger Patrick Johansson, operativ chef på Södertörns brandförsvarsförbund.

Skadade bilar forslas bort på onsdagsmorgonen. Foto: Sandra Samppala

Släckningsarbetet tog en halvtimme och totalt förstördes tio bilar på parkeringen, enligt räddningstjänsten.

Bilar bärgas

När Mitt i Tyresö besöker parkeringen på onsdagsmorgonen håller en utbränd bil på att bärgas. Ägaren berättar att hon köpte bilen för några månader sedan.

Polischef om bränderna: ”Kan vara en reaktion på våra insatser”

– Jag älskade min bil. Det var min dröm att köpa bilen. Jag känner ingenting. Jag är helt chockad. Det här är som en mardröm, säger hon.

Jag älskade min bil

Hon ser parkeringen från sitt fönster.

– Vi märke ingenting förrän min man gick upp vid halv fem för att gå till jobbet. Då var redan brandkåren här, säger hon.

Hon har bott i lägenheten i åtta år, men har inte hört talas om att det har brunnit bilar här förut.

Förstörda bilar står kvar på onsdagsmorgonen. Foto. Sandra Samppala

Hennes son står bredvid.

– Jag tror att det är samma personer som ligger bakom bränderna som har varit den senaste tiden. Det har varit så många bränder på kort tid. Man börjar bli orolig för vad mer de ska hitta på, säger sonen som numera bor tillsammans med sin flickvän i en annan kommun.

Flickvännens bil, som även den stod på parkeringen, förstördes också i natt. De fick veta vad som hade hänt när svärföräldrarna ringde på morgonen.

– Det här måste sluta nu. Det finns ingen polisstation, det kanske är dags. Det verkar ju inte hjälpa med de extra resurserna, säger hon och syftar på att polisen på tisdagskvällen satt in fler poliser i Tyresö.

Flera bränder på kort tid

Nattens bilbränder några av flera i Tyresö under kort tid. I helgen brann åtta bilar, en moped sattes i brand och någon försökte tända eld på Nyboda fritidsgård.

Under natten till tisdagen blev brann det i ett klassrum på Tyresö skola och en bil brann intill ridskolan i Öringe.