Tina mötte den coolaste räven i Hässelby

Hässelbybon Tina Björkman fick en annorlunda måndagsmorgon. På vägen till jobbet, vid en lekpark i Hässelby gård, stötte hon på en räv som inte hade något alls emot att posera framför hennes mobilkamera. – Han bara satt där, tittade på mig och såg ut att tänka ”jaha, där står du, men jag bryr mig inte”.

  • Publicerad 10:42, 29 okt 2018

Vid 7.15-tiden i morse gick Tina som vanligt längs gångvägen vid Astrakangatan nära Hässelby gård då hon av någon anledning vände blicken åt höger vid lekparken – och tvärstannade.

– Där satt räven, bara tre meter bort, hur lugn som helst och tittade på mig, berättar hon för Mitt i västerort.

Tina tog försiktigt upp sin mobiltelefon för att filma räven, men det var helt onödigt att smyga med kameran. Räven brydde sig inte, utan traskade obesvärat omkring, jagade en skata lite och såg allmänt avspänd och välmående  ut.

– Precis när den går in bakom stenen i slutet av filmen så tittar den upp på mig. Då ville jag först börja prata med den, men så tänkte ”nä, jag ska nog vara tyst”.

Tina Björkman kommer från en liten by i Bollnästrakten, men ett sådant här möte på nära håll med en räv har hon aldrig varit med om förut.

– Det var en wow-upplevelse. Jag kände jag att nog kom närmare naturen här än jag gjorde i urskogen där uppe i Bollnäs, säger hon och skrattar.

Tina är inte den enda som stött på den oskygga räven, och dessvärre har den vid något tillfälle varit väl sällskaplig mot en ledarhund, som Mitt i skriver här.