Foto: Claudio Britos/Privat

Tilltänkta offret mördades tre veckor senare

Den person som misstänks varit den egentliga måltavlan i mordet på Shayan Gaff i oktober sköts ihjäl tre veckor senare. Det framgår av åtalet mot den huvudmisstänkta 25-åringen.

  • Publicerad 10:27, 28 maj 2019

I dag väcks åtal mot den huvudmisstänkta 25-åringen för mordet på Shayan Gaff. Åklagarens teori är att Shayan Gaff inte var det tilltänkta offret i skjutningen.

25-åring åtalas för mordet på Shayan Gaff

Av åtalet framgår det att den person som var den egentliga måltavlan var en man i 20-årsåldern som dödades i en skjutning i Hallonbergen tre veckor senare. I samma skjutning sköts en jämnårig man till döds. De två männen ska ha tillhört en kriminell gruppering från Stockholms södra förorter.

En del av bevisningen är ett meddelande som skickades till Shayan Gaffs kusin i samband med morden i Hallonbergen som sade att det var den 20-åriga mannen som var det tilltänkta offret. Enligt åtalet fanns det en förväxlingsrisk eftersom de två var lika varandra till utseendet.

Tillvägagångssättet vid morden i Hallonbergen liknade det i Segeltorp. Enligt vittnesuppgifter lämnade gärningsmannen platsen på moped och de två männen sköts med automatvapen.

Anonymt mejltips

Strax efter mordet på Shayan Gaff fick polisen in ett anonymt mejl som pekade ut den nu huvudmisstänkta 25-åringen som gärningsman och att Shayan Gaff sköts av misstag.

Shayan Gaff har inte förekommit i några av polisens register eller underrättelser och hade vad förundersökningen kunnat visa ingen koppling till gärningsmannen. Han studerade till lärare och jobbade extra på ett apotek. Enligt hans familj och vänner var han skötsam.