Växer. Bygglov har sökts för att bygga ut Kajsas i parken. Foto: Stephanie Östman

Till sommaren kan Kajsas i parken bli dubbelt så stor

Kaféet Kajsas i parken, närmare bestämt Vitabergsparken, har växt ur kostymen. Förhoppningen är att ett större, ombyggt kafé ska stå klart innan sommaren.

  • Publicerad 16:35, 14 jan 2021

I snart 20 års tid har Kajsas i parken hållit till i Vita bergen, och det är ett populärt stopp för flanerare på östra Södermalm. Nu verkar kafét dock växt ur sina lokaler.

– Kaféet har blivit något annat än det var för 15 år sedan. Idag har vi har samma byggnad, men de senaste två, tre åren har ribban lagts på en helt ny nivå, säger Eva Östman, som driver kafét med sina två döttrar.

Det som behövs är mer utrymme, både för besökare och anställda. Som det ser ut nu får personalen nästan stå på varandra inne i huset, menar Eva Östman.

– Speciellt under 2020 har det varit full beläggning. Det är såklart jättekul, men det har också varit tungt rent psykologiskt med tanke på pandemin. Utbyggnaden gör att vi bättre kan undvika köbildning och göra det än säkrare för våra gäster.

Öppning avhängigt bygglov

Enligt den bygglovsansökan som skickats in till staden ska det befintliga huset kompletteras med ett liknande, och de två byggnaderna ska länkas ihop. Ett nytt kök och nya beredningsytor kommer på plats, likaså en ny toalettbyggnad.

Än är det inte klart när utbyggnaden kan stå färdig, men förhoppningen är att det är innan sommaren.

– Det är avhängigt bygglovet, men oavsett så öppnar vi som vanligt runt valborg, säger Eva Östman.