KVAR. Kvarnkullen måste inte alls stänga – inte än, i alla fall. Foto: Leif Oldenburg

Tidsfrist har getts för återvinning

Återvinningscentralen blir kvar på Kvarnkullen året ut. Samtidigt letas alternativ till den kritiserade placeringen på Råsta gärde.

  • Publicerad 09:02, 19 apr 2018

En tillfällig lösning har nåtts för Kvarnkullens återvinningscentral: Nu får den stanna kvar på sin nuvarande plats året ut. Sedan går det inte att vänta längre med att ge plats åt tvärbanan.

– Man klarar sig i alla fall detta år, det blir ingen flytt i juni, säger Stefan Bergström (C), stadsmiljökommunalråd i Sundbyberg.

Planerna på att ha en tillfällig anläggning på Råsta gärde har väckt protester. Inom någon vecka hoppas Stefan Bergström på att ha ett färdigt alternativ för återvinningen även efter nyår.

En av de platser som kan bli aktuell är mellan Coop och Hornbach. Andra alternativ finns på privata fastighetsägares mark, men Stefan Bergström vill inte berätta vilka de är.

– Jag vet inte om de är vidtalade än och jag vill inte att de ska läsa det i tidningen, säger han.

Sörab ser även över möjligheten att minska storleken på återvinningen, såpass det är möjligt utan att försämra funktionaliteten.

Sedan tidigare finns ett avtal mellan Solna och Sundbyberg, om att grannkommunen tar ansvar för bolaget Norrenergi och Sundbyberg tar ansvar för en gemensam återvinningscentral.

– Vi kommer ta det långsiktiga ansvaret. Men om Solna har någon markplätt i ett år så att de kan hjälpa oss lösa detta är det välkommet. Vi kommer inte säga nej, säger Stefan Bergström.

En permanent returpark i Rissne är enligt kommunen förhoppningsvis klar till slutet av 2019.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Nu är det full rulle i Ursviksskogen

Nyheter Mountainbikes är heta trenden i Cykelsverige Mountainbikes blir allt populärare i Sverige – och i Sumpan finns ett cykelmecka i Igelbäckens naturreservat. På helgerna är det knökfullt på parkeringen.onsdag 21/10 11:09

Grovsopor fortsätter att dumpas i Sumpan

Nyheter FTI har satt in vakter och hotat ta bort stationen Folk fortsätter att dumpa grovsopor vid återvinningsstationerna i Sundbyberg. Företaget som sköter stationerna har satt in väktare under sommaren och varit inne på att ta bort stationerna helt.onsdag 21/10 10:56

Laddar för nya fester – technoklubb i klassiska lokaler

Nyheter Variation. Planerar även evenemang för en lite äldre målgrupp Det är åter festdags på gamla Lorry. Lagom till löning blir det technoklubb på dagen – dessutom bjuds det på häng för en äldre målgrupp.tisdag 13/10 16:47