Den före detta AIK-spelaren Dickson Etuhu friades från mutbrott. Foto: Läsarbild AIK Fotboll

Tidigare AIK-spelaren frias för matchfixning

På torsdagen kom domen mot den före detta AIK-spelaren Dickson Etuhu som anklagats för matchfixning. Han frias av tingsrätten.

  • Publicerad 11:08, 6 dec 2018

Under torsdagsförmiddagen meddelades dom i fallet om matchfixning, det vill säga att försöka påverka resultatet i en match för vinst på spel.

Den före detta AIK-spelaren var misstänkt för inblandning i matchfixningen. Rättegången ägde rum under förra veckan och och åklagade yrkade på två års fängelse för Dickson Etuhu och en medåtalad man.

Tingsrätten valde dock att fria Dickson Etuhu från anklagelserna.

”Tingsrätten har bedömt att det får anses utrett att de två åtalade personerna gjorde närmanden mot en AIK-målvakt om s.k. matchfixning, vilket målvakten genast förklarade att han inte var intresserad av”, skriver Stockholms tingsrätt på sin hemsida.

Bägge männen nekade till anklagelserna och domstolen kom fram till att har samtalet mellan parterna inte hade ett tillräckligt konkret innehåll för att kunna dömas som muta.

I rättegångssalen bröt Dickson Etuhu ihop och sa att hans liv var förstört på grund av anklagelserna. Rättens ordförande, rådmannen Carl Rosenmüller menar att det har varit svårt att bevisa vad som egentligen har sagts vid mötet du muterbjudandet ska ha ägt rum.

– Ord har stått mot ord och de tilltalade har helt förnekat att de föreslagit någon matchfixning, säger han till tingsrätten.