Supergruppen kommer till Tibble teater på lördag. Foto: Läsarbild M Sihlén

Tibble teater förvandlas till stor flamencofest

På lördag kommer en supergrupp till Tibble teater i Täby. Det är Flamenco All Stars som förvandlar teatern till en flamencofest. – Har man något som helst intresse för dans och musik tror jag att man kommer att gå därifrån lycklig, säger Pia Pohjakallio, dansare och initiativtagare.

  • Publicerad 12:00, 10 nov 2018

Har du lust att få åtnjuta spansk musik i höstmörkret? Då kan det vara en idé att bege sig till Tibble teater på lördag, den 17 november. Då blir det nämligen flamenco för hela slanten.

– Den flamenco vi upplever idag är en konstform som formades under slutet av 1800-talet. Den består som oftast av sång, dans och gitarr. Under senare år har den även involverat slagverk och andra typer av instrument, säger Pia Pohjakallio, dansare och initiativtagare.

Blev intresserad som 3-åring

Hennes intresse för flamenco började i tidig ålder. Redan som treåring blev hon fullkomligt trollbunden av musiken.

– Jag var på en resa till Grenada i Spanien med min familj, vilket är lite av flamencos vagga. Vid ett tillfälle var vi på en midnight show på en liten teater och jag har fått berättat för mig att jag var på väg upp på scenen för att klappa med musikerna.

Några år senare kom hon i kontakt med en danslärare som lärde henne allt om flamencos värld. Nu för tiden arrangerar hon Flamencofredag inne i stan.

Antonia Jimenez anses vara en av Spaniens bästa gitarrister. Foto: M Sihlén.

En supergrupp kommer på besök

Men på lördag är det dags för Flamenco All Stars.  Då samlas några av de bästa musikerna inom genren på Tibbles scen.

– Antonia Jimenez spelar gitarr på otroligt hög nivå. Det krävs en en teknisk briljans samtidigt som man måste ha kunskapen om själva flamencons form. Hon är ansedd som en av de bästa i Spanien på flamencogitarr. Det blir en supergrupp.

Vad kan besökarna förvänta sig att se?

– Har man något som helst intresse för dans och musik tror jag att man kommer att gå därifrån lycklig, säger Pia Pohjakallio.

Konserten börjar klockan 19. Biljetter finns att köpa här, eller på plats en timme innan konserten börjar.

Fakta

De här spelar på Tibble teater på fredag

Alicia Morales (sång)
Antonia Jimenez (gitarr)
Per Lenner (gitarr)
Nasrine Rahmani (slagverk)
David Montero (dans)
Ann Sehlstedt ”La Pantera” (dans) Pia del Norte (dans)