Thunes (M): Vi har en samsyn kring Sollentuna

I går fattades beslut om den nya kommunstyrelsen och Henrik Thunes (M) fick fortsatt förtroende som ordförande. Han är glad över samarbetet med Centerpartiet. – Det är oerhört positivt att vi har haft så bra samtal, säger han.

 • Publicerad 14:50, 16 okt 2018

När Centerpartiet anslutit sig till Alliansen får de 34 av 61 mandat i kommunfullmäktige. Förhandlingarna för att nå dit gick enligt Henrik Thunes (M) fort och bra.

– Vi fann varandra snabbt. Så fort vi inledde samtal med Centerpartiet insåg vi att vi delar grundläggande ideologier och värderingar. Vi har en samsyn kring hur vi vill utveckla Sollentuna.

Centerpartiets kretsordförande Jonas Riedel ser fram emot samarbetet. Han jobbar för nuvarande som kommunikations- och pressansvarig på Djurgårdens IF Fotboll men hoppas att han ska kunna bli politiker på heltid.

– Vi känner att vi fungerar väldigt bra ihop och att vi kan göra något bra för Sollentuna tillsammans. Ambitionen är att jag ska kunna jobba med politiken framöver men under den närmsta tiden kommer det politiska arbetet att ske på fritiden, säger Jonas Riedel (C).

Gemensamt manifest

Moderaterna, Liberalerna, Kristdemokraterna och Centerpartiet börjar nu jobba fram en politisk plattform – ett gemensamt manifest om vilken politik som ska föras, vilka frågor de vill prioritera och vilka fokusområden de anser är viktigast att satsa på.

Inför kommunfullmäktige i december ska även fördelningen av nämnderna och den nya budgeten vara klar.

– Vi har mycket jobb framför oss. Intensiva diskussioner och förhandlingar tar nu vid för att vi ska hinna klart fram till årsskiftet, säger Henrik Thunes (M).

Fakta

Ledamöter i kommunstyrelsen 2018-2022

 1. Henrik Thunes (M), kommunstyrelsens ordförande
 2. Anna-Lena Johansson (L), 1:a vice ordförande
 3. Joakim Jonsson (S), oppositionsråd och 2:a vice ordförande
 4. Tomas Ardenfors (M)
 5. Soley Aksöz Lithborn (M)
 6. Moa Rasmusson (L)
 7. Magnus Ramstrand (KD)
 8. Seppo Karmitsa (KD)
 9. Jonas Riedel (C)
 10. Swapna Sharma (S)
 11. Dira Lindström (V)
 12. Peter godlund (MP)
 13. Anki Elken (SP)
 14. Mikael Stigenberg (SD)
Visa merVisa mindre

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Här körs tusentals coronatester ut till stockholmarna

Nyheter Varje morgon köar taxibilar på det gamla mässområdet i Tureberg Varje vardagsmorgon rullar omkring 1 000 taxibilar in på det gamla mässområdet i Tureberg. En efter en glider de fram till en liten ”byggfutt”, drar ner rutan, och får en låda med hemtester och...onsdag 2/12 5:30

Tonårsföräldrar kraftsamlar för ökad trygghet

Nyheter "Alla är jättemåna om att vi ska få igång något nu" Förra veckans digitala möte om vad som kan göras i Sollentuna för att minska ungdomsvåld och otrygghet blev lyckat. Och det mynnade ut i att åtta lokala grupper ska bildas och peka på fem kortsiktiga...tisdag 1/12 15:15

Åtal: Skickade 800 kränkande sms till kvinna

Nyheter Mannen ska även ha dykt upp på hennes jobb och bytt lås i hennes lägenhet. En man i 30-årsåldern åtalas för bland annat fyra fall av ofredande, skadegörelse och egenmäktigt förfarande riktat mot en kvinna i Rotebro.tisdag 1/12 11:10