Thunes (M): Vi har en samsyn kring Sollentuna

I går fattades beslut om den nya kommunstyrelsen och Henrik Thunes (M) fick fortsatt förtroende som ordförande. Han är glad över samarbetet med Centerpartiet. – Det är oerhört positivt att vi har haft så bra samtal, säger han.

 • Publicerad 14:50, 16 okt 2018

När Centerpartiet anslutit sig till Alliansen får de 34 av 61 mandat i kommunfullmäktige. Förhandlingarna för att nå dit gick enligt Henrik Thunes (M) fort och bra.

– Vi fann varandra snabbt. Så fort vi inledde samtal med Centerpartiet insåg vi att vi delar grundläggande ideologier och värderingar. Vi har en samsyn kring hur vi vill utveckla Sollentuna.

Centerpartiets kretsordförande Jonas Riedel ser fram emot samarbetet. Han jobbar för nuvarande som kommunikations- och pressansvarig på Djurgårdens IF Fotboll men hoppas att han ska kunna bli politiker på heltid.

– Vi känner att vi fungerar väldigt bra ihop och att vi kan göra något bra för Sollentuna tillsammans. Ambitionen är att jag ska kunna jobba med politiken framöver men under den närmsta tiden kommer det politiska arbetet att ske på fritiden, säger Jonas Riedel (C).

Gemensamt manifest

Moderaterna, Liberalerna, Kristdemokraterna och Centerpartiet börjar nu jobba fram en politisk plattform – ett gemensamt manifest om vilken politik som ska föras, vilka frågor de vill prioritera och vilka fokusområden de anser är viktigast att satsa på.

Inför kommunfullmäktige i december ska även fördelningen av nämnderna och den nya budgeten vara klar.

– Vi har mycket jobb framför oss. Intensiva diskussioner och förhandlingar tar nu vid för att vi ska hinna klart fram till årsskiftet, säger Henrik Thunes (M).

Fakta

Ledamöter i kommunstyrelsen 2018-2022

 1. Henrik Thunes (M), kommunstyrelsens ordförande
 2. Anna-Lena Johansson (L), 1:a vice ordförande
 3. Joakim Jonsson (S), oppositionsråd och 2:a vice ordförande
 4. Tomas Ardenfors (M)
 5. Soley Aksöz Lithborn (M)
 6. Moa Rasmusson (L)
 7. Magnus Ramstrand (KD)
 8. Seppo Karmitsa (KD)
 9. Jonas Riedel (C)
 10. Swapna Sharma (S)
 11. Dira Lindström (V)
 12. Peter godlund (MP)
 13. Anki Elken (SP)
 14. Mikael Stigenberg (SD)
Visa merVisa mindre

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Nu har norra delen av blågröna stråket öppnats

Nyheter "En av de bästa naturvårdsinsatser vi har gjort i Sollentuna." Planeringen av det blågröna stråket, parkområdet vid Väsjön, har pågått i flera år. Nu har den första etappen öppnats och gjort det enklare att promenera mellan sjön och Törnskogens naturreservat.tisdag 27/10 5:50

Hysch hysch kring Securitas närvaro vid Norrvikenleden

Nyheter Trafikverkets anläggning bevakas sedan flera veckor. Sedan flera veckor står en bil från Securitas dygnet runt utanför Trafikverkets anläggning vid Norrvikenleden. Det har lett till förvåning och spekulationer bland de många bilförare som passerar...måndag 26/10 5:15

Stor höjning av VA-taxorna i Sollentuna

Nyheter Näst störst procentuell höjning i hela länet. Sollentuna kommun står, näst efter Lidingö, för den procentuellt största höjningen av VA-taxorna i region Stockholm.söndag 25/10 6:15